Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ČUDO NEVIĐENO U ELEKTROPRIVREDI SRBIJE

EPS kiti vrata tabletima!

Autor: Ivana Kljajić | 29.05.2015 - 19:00:00h | Komentara: 4

Umesto klasičnih pločica, na kancelarijskim vratima u Elektroprivredi Srbije osvanuće tablet računari! Ova genijalna novotarija u državnom gigantu krije se u tenderu koji je raspisao lazarevački ogranak JP EPS “Elektrosrbija” Kraljevo, a u kojem se pod stavkom “usluge izrade natpisa za vrata” nabavlja zapravo 60 tablet kompjutera i osam bežičnih rutera.

Umesto pločica za kancelarijska vrata, JP EPS “Elektrosrbija”  Kraljevo nabavlja 60 računara

Umesto pločica za kancelarijska vrata, JP EPS “Elektrosrbija” Kraljevo nabavlja 60 računara

Da će se po vratima kancelarija firme zaista kačiti mali ručni računari, potvrdio nam je idejni tvorac ove inovacije Miroslav Vuković, inače direktor za tehnički sistem tog preduzeća.


- Istina je da ove tablete koji će služiti umesto pločica na vratima nigde nisam video, ali sam hteo malo da modernizujem celu stvar. Do sada smo obeležavali kancelarije klasičnim hromiranim pločicama koje koštaju oko 14 evra i onda sam došao na ideju da to može ovako trajno da se reši - objašnjava nam Vuković.

Direktor EPS-a: Aleksandar Obradović

Direktor EPS-a: Aleksandar Obradović | Foto: RAS Đorđe Kojadinović


On kaže da su lazarevačkom ogranku “Elektrosrbije” odobrena sredstva od 1.663.754 dinara i da je preduzeće smatralo da je najbolje da se novac iskoristi za obeležavanje parking mesta i vozila, za poboljšanje kontrole dolazaka radnika na posao i njihovu identifikaciju kod potrošača i za obeležavanje kancelarija “radi lakšeg nalaženja službenih lica”.

- Od izrade natpisa klasičnim načinom smo odustali zbog ekonomskih i praktičnih razloga. Cena tablet računara za ovu namenu iznosi maksimalno 4.200 dinara bez PDV-a, a izrada klasičnim načinom koji smo dosada koristili zavisi od broja radnika i kreće se od 3.000 do 6.000 dinara. Izborom tableta za ovu namenu, trajno rešavamo problem promene rasporeda radnika po kancelarijama, promenu u sistematizaciji, prijem novih radnika, odlazak radnika u penziju ili napuštanje preduzeća. Takođe postajemo nezavisni ako logo preduzeća koristimo pri obeležavanju, što nam je dosada bila praksa - objasnio nam je Vuković ovu do sada neviđenu javnu nabavku.

Zašto kažeš tablet, a misliš na svetleću ploču?!


Iz tenderske dokumentacije može se naslutiti kako je zamišljena ova revolucionarna metoda kačenja tableta na ulazna vrata kancelarija. Najzanimljivije je da se u javnoj nabavci naglašava da dve glavne karakteristike ovih sprava - ekran na dodir i prenosivost - moraju da budu ukinute!
- Prednja strana kućišta mora biti providna i od materijala koji sprečava aktiviranje ekrana - navodi se u opisu nabavke, uz napomenu da je potrebno obezbediti i napajanje tableta od spuštenog plafona do mesta ugradnje.


Farbanje betona i IT oprema u istom košu!


Da stvar bude zanimljivija, u ovom tenderu u istoj partiji se, uz pomenute tablete i rutere, nabavljaju i identifikacione kartice, čitači, štampači, softver, vodootporne nalepnice, ali i obezbeđuje usluga farbanja asfalta za parking mesta!
- Vaše pitanje je sasvim korektno i na mestu. Jeste neobična nabavka, priznajem. Nije bila predviđena nabavka po više partija i ispalo je tako da se zaista u istom košu nađu potpuno nesrodne usluge. Sasvim ste u pravu - priznao nam je Vuković.

Poslednji komentari
  • sasa Vreme: 29.05.2015 19:51h

    fali gazda u Epsu,35000 radnika je previse,prodajte ga i da vidite za 6 meseci preporod u preduzecu,ostace samo oni koji moraju pod uslovom da vrede necemu

  • joj Vreme: 29.05.2015 20:23h

    Bahatosti...

  • Ricardo Vreme: 29.05.2015 22:41h

    Nenormalni ljudi. Šta kad se pokvare. Opet pločice.

  • Mica Vreme: 30.05.2015 06:50h

    Vasoj zlonamernosti u komentarisanju,bilo koje vesti nema kraja.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP