Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ODGOVOR

EPS: Nema duplih računa za struju!

Autor: FoNet | 01.09.2013 - 18:53:00h | Komentara: 3

Elektroprivreda Srbije (EPS) saopštila je danas da nisu tačni navodi o duplim računima za struju i da građani nisu oštećeni.

Demantujući tvrdnje portparola Ujedinjenih regiona Srbije Marka Selakovića, EPS navodi da građani nisu dobili dva računa za struju za jul, već jedno obaveštenje sa uplatnicom za eventualna dugovanja ili preplatu za električnu energiju utrošenu do 1. jula i jedan obračun julske potrošnje.

EPS ne sme da naplaćuje struju ni za brojila starija od 12 godina, organizacija potrošača najavila kolektivnu tužbu

EPS obaveštava da je u pitanju obaveštenje sa uplatnicom | Foto: Beta

 Kupci električne energije tokom avgusta su dobili obaveštenje o stanju računa na dan 31. jul, odnosno
obaveštenje o tome da li i koliko duguju za električnu energiju utrošenu do 1. jula, kao i da li su, i koliko, uplatili više, ukazuje EPS.
To obaveštenje su dobili od distribucije koja ih je snabdevala do 1. jula.
Obračun za jul dobili su od preduzeća „EPS Snabdevanje“, koje po Zakonu o energetici snabdeva tarifne kupce od 1. jula, stoji u saopštenju.
Kupcima koji su više uplatili kod distribucija, preplaćeni iznos će biti automatski prebačen na račun kod EPS Snabdevanja.
Ako kupac želi da preplaćeni novac podigne u gotovini, može da podnese zahtev na šalteru distribucije, navodi EPS.
Takođe, navodi se i da će plaćanje struje karticama uskoro biti moguće, a da je plaćanje računa putem trajnog naloga već moguće u Poštanskoj štedionici, a da će uskoro moći i u ostalim bankama, ističe EPS.
Blagovremenom uplatom, ukazuje se u saopštenju, domaćinstva i dalje imaju pravo na popust od pet odsto na svaki mesečni račun, a EPS naglašava da je produžila rok za pravo na popust sa 20. na 25. dan u mesecu, kako bi i penzioneri iskoristili tu pogodnost.
Provizija za plaćanje računa za struju i dalje se ne naplaćuje na šalterima elektrodistribucija, a Pošta i banke je naplaćuju po svojim cenama.
Sve informacije, uplate i reklamacije kupci i dalje mogu da obave na šalterima distribucija, poručuje EPS.
Poslednji komentari
  • mimi Vreme: 01.09.2013 21:28h

    Ja sam dobio dva razlicita racuna za struju.Jedan sam dobio od Snabdevanja i od 1800 dinara a drugi od Distribucije na 3800 navodno dugovanje.Kada sam otisao u Elektrodistribuciju U Masarikovu ulicu rekli su mi ako hocu da uplatim samo 15 dinara je dug.Zasto su mi onda poslali da navodno treba da platim dug od 3800 dinara.Oni naivni sigurno ce odmah uplatiti ako im posalju da imaju neka dugovanja koja su izmisljena u mom slucaju.

  • MAKI Vreme: 02.09.2013 00:25h

    I ja sam dobila dupli racun,od eps-a 1080 za obracun od 01.07.do 31.07. i snabdevanja na 1270.din.za obracun od 08.07.do 10.08. ko ovde koga je.....e nije mi jasno.cist lopovluk i otimacina....Gospodo nemojte vise da lazete i kradete narod.....

  • Nikola Vreme: 02.09.2013 06:53h

    Imali smo pretplatu 7000 i umesto da su to prebacili sad moramo da gubimo jedan dan. Zamislite da podnesemo pismeni zahtev da bi nam vratili novac. U ovoj zemlji toliko komplikuju život gradjannima da to nije normalno!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP