Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

EKSKLUZIVNO:

EPS udomio Kosmajčevu ćerku!

Autor: Damira Ramadani | 05.09.2014 - 21:00:00h | Komentara: 23

Uprkos zabrani zapošljavanja u javnim preduzećima koja je na snazi od decembra 2013. godine, nedavno je u Elektroprivredi Srbije posao dobila Milica Zafirović, saznaje „Alo!“ od izvora u vrhu tog preduzeća. Zafirovićeva je, prema tvrdnjama naših sagovornika, posao dobila na direktnu preporuku iz samog vrha te firme, a na radno mesto, prvi dan ju je dopratio upravo šef po čijoj je preporuci došla u ovo javno preduzeće.

Milica Zafirović

"Nemam komentar": Milica Zafirović | Foto: Emil Čonkić

Ovo bi zvučalo kao samo još jedno provlačenje podobnih kadrova kroz rupe u zakonu da nije reč o ćerki čoveka kojeg je upravo premijer Aleksandar Vučić označio kao glavnog narko-bosa u Srbiji! Naime, otac Milice Zafirović je Dragoslav Kosmajac, koji je krajem juna napustio Srbiju, posle Vučićevih javno izrečenih optužbi da je „čovek čije ime niko ne sme izgovori“ i da stoji iza svih narko-bosova u regionu.

Milica Zafirović zaposlena je na mestu samostalnog saradnika za finansijsku kontrolu u Sektoru za ekonomsko-finansijske poslove, koji spada u Direkciju za finansije i administraciju u EPS snabdevanju, samo mesec dana pre nego što je Vučić javno prozvao njenog oca.

Zafirovićevu smo juče zatekli na radnom mestu u Elektroprivredi Srbije. Sa centrale tog preduzeća su nas uputili na fiksni broj u njenom kabinetu:

Kosmajac

Onaj čije se ime ne spominje: Dragoslav Kosmajac | Foto: NAŠE NOVINE

„Dobar dan, treba nam gospođa Zafirović“.

„Da, ja sam izvolite“, ljubazno nam se javila Milica.

„Zovemo iz redakcije dnevnog lista „Alo!“, želeli bismo da vam postavimo nekoliko pitanja u vezi sa vašim angažmanom u EPS-u“.

„Nemam komentar“, brzo je rekla Milica posle čega je prekinula vezu pre nego što smo nastavili sa pitanjima.

Pokušali smo da stupimo u kontakt i sa generalnim direktorom EPS-a Aleksandrom Obradovićem, kako bismo od njega dobili odgovor - ko je i zašto preporučio i zaposlio Zafirovićevu. Na njegov mobilni javila se gospođa koja nam je rekla da će „direktor celoga dana biti na sastancima“ i uputila nas na Jelenu Vujović, predstavnika za medije EPS-a. Pošto je čula naša pitanja, Vujovićeva je rekla da pošaljemo pitanja pisanim putem, pa će odgovoriti.

Nema vremena za novinare: Aleksandar Obradović

Nema vremena za novinare: Aleksandar Obradović | Foto: Dušan Milenković

Međutim, odgovore i pored insistiranja, do zaključenja ovog izdanja naših novina, juče nismo dobili.

„Nisam stigla da na vreme vidim vaša pitanja, odgovoriću vam narednih dana“, rekla nam je Jelena Vujović dva i po sata nakon što je primila dva pitanja koja smo poslali imejlom. Čim odgovore iz EPS-a dobijemo, mi ćemo ih objaviti.

Moćna porodica
Dragoslav Kosmajac (61) spominje se kao glavna karika u švercu kokaina i heroina u beloj knjizi MUP-a i kao osoba koja je obezbedila kontakte Ljubiši Čumetu i „zemunskom klanu“ za krijumčarenje. Navodno je povezan s međunarodnim krijumčarima narkotika i u Južnoj Americi i ima uhodane kanale za krijumčarenje kokaina iz Turske, Bugarske i Makedonije, preko Crne Gore i Srbije, za zemlje zapadne Evrope. Pored ćerke Milice, ima i sina Lazara(24). U medijima se njegovo ime pominjalao zbog incidenta s policijom u Herceg Novom, nakon čega je bio u Spužu na izdržavanju desetodnevne kazne. Preliminarni rezultati MUP-a pokazuju da Dragoslav Kosmajac samo u Beogradu ima stanove, kuće, lokale i zemljište u vrednosti od 10,7 miliona evra.

Poslednji komentari
  • aleksandar Vreme: 05.09.2014 21:37h

    ,..u njenom kabinetu.,'ej zemljo otvori se!

  • Bole Vreme: 05.09.2014 22:00h

    Fino neko dete, bas se vidi iz pogleda da je dobra dusa. Na tatu.

  • MM Vreme: 05.09.2014 22:03h

    Iznad zakona !

  • Idiot Vreme: 05.09.2014 22:03h

    Ko je nama kriv što ne umemo da se šlepamo uz partije na vlasti!?Zbog takve vlasti koja svoje ljude udomljuje da po celi dan sede na dobro plaćenim izmišljenim radnim mestima u javnim preduzećima, meni i mnogim drugima je samo po osnovu primene novog Zakona o radu plata manja za 10.000 dinara, pa posle 30 i više godina rada, sa fakultetom i pravosudnim ispitom radim u državnoj ustanovi za 40.000 dinara. Jer, gospoda iz vlasti treba da namaknu pare za svoje švalerke,svastike, šurnjaje, zetove, možda i za poneku pokojnu babu....

  • Paparaco Vreme: 05.09.2014 22:29h

    VUČIĆU, DOKLE BRE? IMA LI GRANICE OVAKVOM PONAŠANJU?

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP