Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

MLAĐANA ŽENA MIĆE MEGATRENDA POKRENULA NOVI BIZNIS

Er Mića i Flaj Milica!

Autor: B. Jelovac - I. Kljajić | 19.07.2014 - 07:02:00h | Komentara: 14

Da je Mića Jovanović (61), vlasnik Univerziteta „Megatrend“, možda bio i ozbiljan kada je nakon afere sa lažnim doktoratom najavio da će posle 38 godina rada u prosveti uskoro u zasluženu penziju, pokazuje i činjenica da je njegova supruga nedavno od nadležnih dobila dozvolu za „poletanje“ njene luksuzne avio-kompanije.

Nije poznato da li joj je  Mića za biznis ustupio neki od svoja dva aviona

Nije poznato da li joj je Mića za biznis ustupio neki od svoja dva aviona | Foto: Nebojša Marković

Naime, kako „Alo!“ saznaje, Direktorat za civilno vazduhoplovstvo izdao je kompaniji „Infiniti aviation Beograd”, koja se nalazi u vlasništvu Mićine žene Milice Jovanović (29), dozvolu za obavljanje javnog avio-saobraćaja.


Doktor Mića

Jovanović je 18. juna ove godine podneo ostavku na mesto rektora Univerziteta „Megatrend“ i potpredsednika Konferencije univerziteta, nakon što je međunarodna procedura za proveru Jovanovićevog doktorata pokazala da nije stekao akademsko zvanje u Londonskoj školi ekonomije. Kako je sam rekao, ostavku je podneo jer je to od njega tražio ministar prosvete Srđan Verbić. Nakon teksta na sajtu „Peščanik“, kojim je dokazano da nije doktorirao 1983. u Londonu, Jovanović je doneo potvrdu da je doktorat odbranio 1989. Međutim, šta je tačno do danas nije poznato, a Jovanović se nakon toga povukao iz javnosti navodeći da „misli da je posle 38 godina karijere, 25 na čelu ‚Megatrenda‘ i 18 kao rektor, vreme da ode u penziju“ i da možda i proda univerzitet.

- Mi funkcionišemo kao neka vrsta avio-taksi prevoza i u floti imamo dva mala poslovna aviona. Klijenti kod nas mogu da zakupe avion i za sada to važi isključivo za destinacije na teritoriji Evrope. Već imamo posla, a o cenama stvarno ne bismo govorili. Klijenti su nam prosto svi koji to mogu sebi da priušte - rekli su nam u kompaniji čije je sedište na Obilićevom vencu.

Iako su nam objasnili da je „Infiniti“ nešto poput „Er Pinka“, na pitanje da li možemo da se čujemo sa suprugom Miće Jovanovića rečeno nam je da ona „gotovo sigurno nije trenutno u Beogradu“. Kako se ni Mića nije javljao na naše pozive, ostali smo uskraćeni za odgovor na pitanje da li joj je Mića za biznis ustupio neki od svoja dva aviona koje poseduje u privatnoj kolekciji.
Naime, u voznom parku kompanije „Infiniti“ za sada se nalaze dva aviona, i to „cesna 650“ (YU-BMT) i „citation jet“ (YU-MTU), a sam Jovanović je i poslednji put u London, da bi rešio problem sa svojim doktoratom, leteo upravo svojom „cesnom 650 citation“. Jovanovićeva je za svoju firmu angažovala i iskusni tim, između ostalog i Željka Krstića, nekadašnjeg direktora letačkih poslova u „Jatu“.

Klijenti su nam  prosto svi koji  to mogu sebi  da priušte

Klijenti su nam prosto svi koji to mogu sebi da priušte


- Kompanija je podnela zahtev za dozvolu krajem marta i nakon provere ispunjenosti finansijskih i tehničkih uslova u standardnoj proceduri, koja je ista za sve, izdata im je operativna dozvola za obavljanje javnog avio-prevoza sa brojem 008 - kažu u Direktoratu.

Po podacima Agencije za privredne registre, mlađana Milica Jovanović kompaniju je otvorila krajem prošle godine sa milion dinara, a u maju ove godine kapital je u tri navrata povećala za skoro 11 miliona dinara. S obzirom na to da joj je već u junu suprug bio u nevolji sa doktoratom, po svemu sudeći mudro se upustila u ovaj biznis, za koji je dozvolu dobila pre dve nedelje.

Kansko venčanje

Vlasnik „Megatrenda“ je beogradske udavače zavio u crno kada se u oktobru 2012. u Kanu venčao sa 32 godine mlađom izabranicom Milicom Đorđević. Venčanje je obavljeno na Mićinom imanju na Azurnoj obali, gde su im kumovali slikar Miloš Šobajić i operska pevačica Dragana del Monako. Na prst svoje izabranice tada je stavio prsten koji je ručni rad čuvenih juvelira iz kuće „Van Cliff and Arples“, sa brilijantom od pet karata, vredan 70.000 evra. Inače, njih dvoje su se pre ozvaničenja veze zabavljali sedam godina.

Poslednji komentari
  • Luka Laban Vreme: 19.07.2014 08:04h

    Kao i do sada u Srbiji tresla se gora rodio se miš! Umesto da istražni a naročito finansijski odnosno poreski organi rade do kraja na svim malverzacijama bivšeg rektora ali i dalje sadašnjeg vlasnika, ono ništa. Ipak ispada da jedan čovek može biti jači od države! Samo napred Srbijo! Ugasite svetlo molim !

  • BgBoy Vreme: 19.07.2014 08:52h

    Ovaj šojić umesto bele lađe ima avione

  • zz2all Vreme: 19.07.2014 11:34h

    Cim "Mlada" zaradi prvi milion ima da ga sutne :D

  • Ledi M Vreme: 19.07.2014 12:38h

    Mico Careeeeeeeeeee!Ma Sta Care Megacareeeeeeee!Samo da sin Bole i mama Slavka ne sekiraju, za tebe nema problema!

  • Viktor Vreme: 19.07.2014 13:05h

    Pojeo vuk magara. Po obicaju, u Srbiji drugacije i nije moglo!!!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP