Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

DEVENPORT S ALEKSIĆEM OBIŠAO TRSTENIK

EU finansira obnovu vodovoda

Autor: E. A. | 17.01.2015 - 07:00:00h | Komentara: 0

Majkl Devenport, ambasador Evropske unije u Srbiji, obišao je radove na obnovi sistema za vodosnabdevanje u Trsteniku koji je oštećen tokom poplava u maju prošle godine. Sanaciju tri infiltraciona jezera na izvorištu Staro korito, iz kojih se obezbeđuje pijaća voda za oko 15.000 stanovnika te opštine, Evropska unija finansira sa 192.400 evra.

Devenport s Aleksićem obišao Trstenik

Devenport s Aleksićem obišao Trstenik

„Osposobljavanje sistema za vodosnabdevanje u Trsteniku je jedna od najvećih pojedinačnih investicija EU u sanaciji posledica prošlogodišnjih poplava. Radovi na drugom jezeru privode se kraju, a treće će uskoro biti sanirano, što će biti i kraj problema sa kojim je opština suočena“, rekao je ambasador Devenport.


„Zahvaljujući podršci Evropske unije i Vlade Srbije, u Trsteniku se polako zaboravlja na štetu nakon poplava. Verujem da ćemo do marta imati potpuno obnovljena izvorišta, tako da ćemo obezbediti normalno vodosnabdevanje za građane Trstenika“, rekao je predsednik opštine Trstenik Miroslav Aleksić.
U Trsteniku, kroz program pomoći poplavljenim područjima u Srbiji, Evropska unija obezbedila je oko 570.000 evra za rehabilitaciju sistema za vodosnabdevanje, obnovu oštećenih kuća za 13 porodica, podršku za 19 malih preduzeća i oko 1.200 poljoprivrednih domaćinstava. Do sada je obnovljeno pet kuća, dok se radovi na još osam privode kraju.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP