Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

DIREKTIVA IZ BRISELA

EU: Parada mora biti održana!

Autor: Danas | 18.02.2013 - 09:26:00h | Komentara: 6

Evropska komisija će u narednim mesecima pomno pratiti stepen poštovanja prava seksualnih manjina u Srbiji, što podrazumeva i održavanje Parade ponosa, piše dnevni list Danas.

Gej parada

Prajd ove godine mora da se desi | Foto: Marko Metlaš

Predstavnici Evropske komisije nedavno su boravili u Beogradu, a jedan od zaključaka sastanka bio je i da Srbija ima odgovarajući zakonski okvir za osiguravanje jednakih prava LGBT populacije, ali je nužno povećati napore kako bi se proklamovana načela sprovela u praksi.

"Ne čudi činjenica da EU insistira na poštovanju tih prava, ne samo u Srbiji već i u državama članicama. Kada je reč o Srbiji, Bruxelles stavlja poseban naglasak na sprečavanje diskriminacije seksualnih manjina, budući da su vlasti dve godine zaredom donosile odluku o zabrani održavanja Parade ponosa", kaže Hana Semanić, članica Centra za istraživanja proširenja EU iz Budimpešte.
Johan van Merienber, holandski ekspert za područje zapadnog Balkana, za Danas je izjavio da je Europska komisija svesna da Holandija neće pristati da se Uniji pridruži ni jedna država koja ne poštuje prava seksualnih manjina.  
Poslednji komentari
  • str8 Vreme: 18.02.2013 13:29h

    Ma mogu zajedno svi lepo u Holonadiju, il nek se nose u....tamo odakle su ispali! Samo u Srbiji da ih ne vidim!

  • biki Vreme: 18.02.2013 14:32h

    Ajd neka gej parada bude odrzana u Pristini za pocetak, a onda ce da se vidi gde treba jos !!!

  • VALJEVAC Vreme: 18.02.2013 16:11h

    Ljudi, pa kakvi ste to pravoslavci,kada se i Hrista odricete zbog EU.Kako ce te sutra sa svecom u ruci stati pored patrijarha.

  • ja Vreme: 18.02.2013 17:54h

    Nemam nista protiv homoseksualaca,ali glupo je praviti festu tog tipa!Hajdemo onda svi na ulicu...zaljubljeni,sa dobrim poslom,bez posla,invalidi,deca obolela od karcinoma itd...toliko je diskriminacije i u drugim slojevima drustva...hajde da pravimo za sve paradu!Ne sumnjam da je njima tesko sto ne mogu da pokazu svoj emotivni status ali bre,postoje stvari koje su prece od toga...koliko ljudi sa invaliditetom sede kuci jer niko nece da ih primi u radni odnos?i nad njima se vrsi diskriminacija ali im niko ne cuje vapaj

  • Čedomir Cvetković Vreme: 18.02.2013 19:14h

    Znači i homoseksualizam je vrednost Evropske unije. Lično sam u Amsterdamu video naselje narkomana koji legalno upotrbljavaju narkotike pred očima policije. Čudna je ta zemlja Holandija. Zaista su u prvu svi koji poručuju da Srbija nema ništa protiv homoseksualaca niti oni imaju problema na radnim mestima. Nek u svojim kućama rade štogod hoće ali ne i da na ulici reklamiraju svoju nastranost. Da li je zahtev EU za javnim manifestacijama homoseksualaca podrška našoj zemlji u borbi za natalitet?

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP