Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SAMO NA ALO.RS

Eurosong live blog!

Autor: A. O. | 14.05.2013 - 20:17:00h | Komentara: 0

Prvo polufinalno veče 58. Pesme Evrovizije je počelo! "Moje tri" će večeras pokušati da se plasiraju u finale, koje je zakazano za subotu uveče. Ispratite ovaj događaj zajedno sa nama na alo.rs.

Finale će biti održano 18. maja

Finale će biti održano 18. maja

Ranije danas smo vas pitali ko će se plasirati u finale ovog prestižnog takmičenja. Potpuno očekivano, vi ste najveće šanse dali našim predstavnicama, dok su se na drugom mestu našli predstavnici Rusije, a vaš treći favorit su Crnogorci.

Da li će se vaša predviđanja ostvariti videćemo u satima koji slede.


Šou je otvorio dečiji hor koji je izveo prošlogodišnju pobedničku pesmu "Euphoria", a pridružila im se naravno i švedska pevačica Lorin, prošlogodišnja pobednica.

Podsećamo, pravila glasanja su ove godine nešto drugačija od prethodnih. Ovoga puta će se glasovi publike i žirija vrednovati u odnosu 50:50 i odnosiće se na sve večerašnje nastupe, a ne samo na najboljih 10. To znači da nijedna zemlja neće ostati bez poena.

Glasanje će početi tek posle nastupa svih 16 polufinalista. Za "Moje tri" može da glasa publika iz Velike Britanije, Švedske, talije, Danske, Hrvatske, Ukrajine, Holandije, Austrije, Slovenije, Estonije, Rusije, Litvanije, Irske, Belorusije, Kipra, Crne Gore, Belgije i Moldavije.

Kada linije budu zatvorene, glasovi žirija spojiće se sa glasovima publike i znaćemo konačan poredak. Samo 10 od 16 polufinalista izboriće se za finale, a pravo na direktan plasman imaju predstavnici "Velike petorke" - Velika Britanija, Francuska, Nemačka, Španija, Italija i Švedska kao ovogodišnji domaćin.

Sa jednog broja telefona može se poslati SMS ili uputiti poziv najviše 20 puta. Novitet je android aplikacija koja omogućava glasanje jednim pritiskom na ilustraciju zemlje čije predstavnike gledaoci žele da podrže.

POČELO JE!

Natalija Keli

Natalija Keli

Prva nastupa austrijska predstavnica, Natali Keli, sa pesmom "Shine". Sudeći prema @rajkomilic, ona baš i nije predodređena za uspeh večeras.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP