Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SAVETI ZA ČIŠĆENJE

Evo kako da očistite sunđer za pranje sudova, četkice za šminkanje...

Autor: E.A. | 27.03.2015 - 00:18:00h | Komentara: 0

Kada ste poslednji put očistili svoj sunđer za pranje sudova? Ako to nije bilo u poslednja 24 sata, obratite pažnju na sledeće savete...

ČETKICA ZA ŠMINKANJE

ČETKICA ZA ŠMINKANJE | Foto: Profimedia

Četkice za šminkanje

Prljave četkice na sebi nemaju samo višak šminke - tu su i bakterije, mrtve ćelije sa kože i masnoća sa kože. Kako bi održavali svoje četkice za šminkanje čistim - preporučuje se da ih perete svake nedelje bejbi šamponom i toplom vodom. Dobro ih isperite i ostavite da se osuše preko noći.

Četke za kosu

Osnovno pravilo za četke je redovno uklanjanje dlaka sa njih kako se ne bi oštetile.

Poželjno je prati četke i češljeve jednom mesečno kako bi se isprala sva prljavština iz kose, masnoća i bakterije. za najbolj rezultate koristite toplu šampon koji koristite.

Sunđer za pranje sudova

Sunđer je pun rupica u kojima se zadržava sva prljavština prilikom čišćenja, pa čak i nepoželjni mikroorganizmi. Prilikom pranja sudova, komadići hrane ostaju "zaglavljeni" u pukotinama, a pošto sunđer ostaje mokar i polako se suši, na svakih 20 minuta razvija se nova bakterija.

Za dezinfekciju najpogodniji suizbeljivači sa hlorom. Rastvor se pomeša sa vodom u odnosu 1:9 i stavi u mešavinu 10 do 30 sekundi, a može i duže. Na taj način biće uništeni svi mikroorganizmi. Sunđer se zatim izvadi, iscedi i ostavi da se osuši.

Takođe, bakterije mogu da se otklone i ako se sunđer potopi u čistu vodu, stavi u mikrotalasnu rernu i drži dok voda ne počne da ključa, zatim se ostavi da se osuši. Idealno je da sunđer za pranje posuđa menjate na deset dana.

Svilene marame

Zavisno od nošenja preporučuje se pranje svakog meseca. Ono pomaže da marame izgledaju novije i skida sa njih bakterije i prljavštinu.

Prvo proverite da li za vašu maramu postoje posebne preporuke za pranje. Ako ih nema, onda je stavite u mešavinu mlake vode, nekoliko kapi deterdženta za sudove i pola kašičice soli (so obično smanjuje gubitak boje). Natapajte maramu u ovoj mešavini, a zatim je isperite hladnom vodom i vodite računa da je ne trljate.

Tagovi:

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP