Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SVIM SNAGAMA PROTIV KATASTROFE

Evo kako iz Beča može da se pomogne ugroženima

Autor: Dijaspora.tv | 18.05.2014 - 12:10:00h | Komentara: 0

Pokrenuta zajednička humanitarna akcija u Beču pod nazivom " Zajedno za Srbiju i Srpsku ". Pročitajte uputstvo za učešće u akciji...

Beč

Povodom nezapamćenih poplava koje su pogodile Srbiju i Republiku Srpsku na osnovu inicijative srpskih klubova i udruženja u Beču pokrenuta je zajednička humanitarna akcija pod nazivom " Zajedno za Srbiju i Srpsku " u saradnji sa Ambasadom Republike Srbije i Regionalnim Predstavništvom Republike Srpske u Austriji.
Formiran je i koordinacioni odbor za prikuplјanje humanitarne pomoći za područija ugrožena poplavama na teritoriji Srbije i Rrepublike Srpske. U cilјu što efikasnijeg sprovođenja akcije, koordinacioni odbor doneo je i određene odluke o načinu prikuplјanja pomoći i to:
- Na osnovu konsultacija sa predstavnicima amabasade Srbije i predstavništva Republike Srpske, prioritet akcije je prikuplјanje novčanih sredstava. S obzirom da ne postoji nestašica potrebne robe u ugroženim područijima (hrana, voda, garderoba), slanjem novca i kupovinom robe u Srbiji, odn. Repiblici Srpskoj znatno ćemo ubrzati nabavku najneophodnijeg.
- Biće otvoren jedinstven bankovni račun Austriji (u ponedelјak, 19.maja) na koji građani i pravna lica mogu uplaćivati donacije .
- Polovina sredstava biće uplaćena na namenski račun Vlade Republike Srbije, a druga na namenski račun Vlade Republike Srpske koji su otvoreni za uplatu sredstava u svrhe odklanjanje posledica poplava.
- Uplate na gore navedene namenske račune vršiće se jednom nedelјno a sve donacije će biti transparentno objavlјene .
Pored novčanih sredstava, sakuplјaće se i neophodna nematerijalna sredstva u vidu konzervisane hrane, ćebadi, higejnskog materijala itd. i to na sledeći način:
1.U koordinaciji sa Crvenim krstom Srbije i R.Srpske od kojih ćemo dobiti spisak prioritetnih namirnica i ostalih potrebština, namenski ćemo prikuplјati stvari. Ova vrsta pomoći prikuplјa će se od ponedelјka 19.maja.
2. Na osnovu velikog odaziva lјudi da učestvuju u pomoći ugroženim područijima, određena su i mesta tj.lokacije gde će se u nedelјu, 18.maja u periodiu od 09-18 časova, moći predate novčana i nenovčana sredstva, koja će u ponedelјak biti upućena u Srbiju, odnosno Republiku Srpsku.
Lokacije za prikuplјanje humanitarne pomoći u nedelјu 18.maja su:
- Zajednica srpskih klubova u Beču, Gudrunstrasse 133b, A-1100 Wien.
- Klub " Stevan Mokranjac ", Arthaberplatz 3, A-1100 Wien.
- Klub "Jedinstvo" , Praterstrasse 9, A-1020 Wien
-SKUD „ Karađorđe“, Leberstrasse 118A. A-1110 Wien
Molimo sve građane Austrije koji žele i mogu da podrže ovu zajedničku humanitarnu akciju "Zajedno za Srbiju i Srpsku " da radi lakšeg transporta i administrativnih pravila, pomoć donose u kutijama sa spiskom stvari .
Sve detalјnije informacije možete dobiti na sledeće brojeve telefona:
-068183727097
-069919999577
-01/5121247
01/7121205
i na sajtovima organizacija www.wien.serben.at, www.prosvjeta.at, www.rep-srpska.at, www.vienna.mfa.gov.rs, kao i na fejsebuk profilu Saveza Srba u Austriji, a u okviru namenske grupe "Humanitarna koordinaciona grupa“

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP