Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

OTKADA JE U BRZANU ZATVORENA POŠTA, STVARI SU KRENULE NIZBRDO

Fali im još samo golub pismonoša!

Autor: Milan S. Prelić | 22.01.2015 - 07:00:00h | Komentara: 13

Meštani sela Brzan kraj Batočine, njih više od 900, poštu primaju po principu samoposluživanja, a račune ne dobijaju od novembra. Kako su nam se požalili Brzanci, otkad je u njihovom selu zatvorena pošta, stvari su ozbiljno krenule nizbrdo...

Komšija, evo jedno pismo i za tebe...

Komšija, evo jedno pismo i za tebe...

- Pošta je zatvorena jer su opštinske vlasti na ime firmarine tražile 321.000 dinara, što je ogroman novac. Od tada nam poštar dolazi u selo i ostavlja poštu ispred prodavnice, pa meštani sami preturaju po kutijama i traže šta ima za njih. Samo selo ima oko 4.500 stanovnika, a račune nismo dobili od novembra. Mi smo se žalili EPS-u, a iz kragujevačkog EPS-a su se žalili PTT-u, pa sada čekamo da se to reši - kaže za „Alo!“ Goran Milanović iz Brzana.
Kako objašnjava, meštanima je zbog ove situacije prekipelo, pa su odlučili da presaviju tabak i tuže sve redom.


Ostali su i bez signala za mobilne

U međuvremenu su meštani Brzana ostali bez mogućnosti da korisne mobilne telefone...
- Pošto nismo mogli da platimo račune, pojedini provajderi su nam isključili telefone, a mi račune nismo platili pošto nam nisu dostavljeni. Žalili smo se zbog ovoga i zaštitniku potrošača, ali on još nije reagovao - požalio nam se Goran Milanović iz Brzana.

- Meštani su se okupili i sakupljaju potpise da podnesemo krivičnu prijavu protiv nadležnih. Ovakva situacija traje od novembra, a to je neizdrživo. Ako problem predstavlja to što u selu nemamo kućne brojeve, neka ih stave! Evo, ja čekam preporučeno pismo, pa sada nisam siguran da li još nije stiglo ili ga je možda neko od komšija greškom uzeo iz neke od tih kutija ispred prodavnice - kaže Milanović.
Ovim povodom, meštanima su se imejlom obratili iz kragujevačke pošte ne bi li objasnili u čemu je problem.

Kako je potvrđeno u tom imejlu, ugovorna pošta koja je postojala u selu Brzan je zatvorena zbog previsoke firmarine.

Komšija, evo jedno pismo i za tebe...

Komšija, evo jedno pismo i za tebe...

- U želji da korisnicima izađemo maksimalno u susret, a s obzirom na to da naš poštar nije dovoljno upoznat sa terenom, a radi se, još jednom ponavljamo, o izuzetno velikom području, zamolili smo našeg kolegu u penziji koji je 35 godina radio kao poštar na tom području da nam pomogne na taj način što će pokazati teren našem poštaru i ići zajedno sa njim kako bi se što pre uručila velika količina zaostale pošte - navodi se u imejlu pristiglom iz kragujevačke pošte.

Ipak, meštani Brzana tvrde da priča o poštaru koji ima „pojačanje“ nije tačna, odnosno da s njim ne ide nikakav stariji kolega, kao i da poštu „dobijaju“ tako što im se dostavlja u kutijama, koje stignu pred lokalnu radnju.

Pošta: Preduzećemo mere prema odgovornima za propuste u radu
„Tačno je da je u naselju Brzan ugovarač zatvorio ugovornu poštu 34228 Brzan zbog izuzetno visokog iznosa firmarine koju je propisala opština Batočina, u iznosu od skoro 400.000 dinara, što ta pošta ne može da zaradi ni za dve godine rada“, navodi se u odgovoru JP „Pošta Srbije“ redakciji „Alo!“ povodom problema meštana Brzana i dodaje da, uz angažovanje dodatnog dostavljača, „od juče na ovom terenu funkcioniše tehnološko vozilo sa dodatnim brojem zaposlenih“.


- Direktor je na osnovu žalbe korisnika iz ovog naselja naložio da se hitno ispitaju navodi i utvrdi odgovornost za propuste u radu. Tokom današnjeg dana Interna revizija vrši kontrolu, po čijem će izveštaju biti preduzete mere prema odgovornima za propuste u radu - navodi se, između ostalog, u odgovoru „Pošte Srbije“.

Poslednji komentari
  • brzanac Vreme: 22.01.2015 10:45h

    ako sluzbenik poste postar ima problem sa dostavom mora da se obrati svojem predpostavljenom u posti a posta ako treba brojeve i nazive ulica na kucama neka to resi sa lokalnom samoupravom kakve veze imaju sa tim gradjani sela brzan oni su potrosaci a ovo sto su sluzbenici poste uradili je za momentalni otkaz i krivicne prijave

  • srki Vreme: 22.01.2015 10:46h

    bolje je slati brzom postom sigurno je posle ovakvih slika posta ce izgubiti mnogo korisnika zbog nesavesnog rada postanskih sluzbenika

  • darko Vreme: 22.01.2015 10:48h

    Predsednik Opstine ide sa sluzbenim Audijem A6 od 65000Eur i vozacem po postu u Batocini

  • stana Vreme: 22.01.2015 10:49h

    Kojih 900 ima 5000 stanovnika.To selo je drugo po velicini u srbiji. Za sve zitelje je adresa Brzan bb

  • postar Vreme: 22.01.2015 11:08h

    Kao dostavljac sa dugogodisnjim iskustvom.Racuni za struju su problem, do duse onome ko to dozvoli. Kolega nije trebao da to uradi na ovaj nacin nikako, ja i nekoliko mojih kolega to radimo bas onako kako treba, kada su sela u pitanju adresa je "bb", korisnik cije ime stoji na racunu je uglavnom dva kubna metra ispod zemlje i to jedno 20 do 40 godina, e sad' posto ja nisam Milan Tarot a ni Big Lale, ja te racune uredno vratim nazad posiljaocu uz konstataciju nepoznat, ili umro. Dalji razvoj situacije je taj da korisnik kome se brojilo vodi na pokojnog paradedu, jer se nije upristojio da ga prenese na sebe ili nekog drugog zivog clana domacinstva, sedne u auto, ode busom ili kako god mu je volja (jer mene to stvarno vise ne zanima), i izvadi kopiju racuna ne bi li ga platio. Za mene je to posao odradjen po pravilu sluzbe, a dokle god se pridrzavamo pravilnika, nemamo razloga za brigu... Pozdrav cenjeni potrosaci (svaka cast savesnim ljudima)!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP