Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NOVI DETALJI IZ AUSTRIJSKE POLICIJE NAKON HAPŠENJA BANDE „JUGOVIĆA”

„Familija” sačekivala žrtve na drumovima

Autor: J. Paunović | 21.01.2015 - 07:00:00h | Komentara: 0

Razbojnička banda sačinjena od Srba, Hrvata, kosovskih Albanaca i Austrijanaca proteklih meseci bila je strah i trepet za građane Salcburga koje su tukli, pljačkali i mučili, a od petka se nalazi iza rešetaka. Banda koju je predvodio čovek koji je sebe prozvao Eskobarom, na sve je bila spremna kako bi došla do plena, a jednom opljačkanom Austrijancu od batina je pukla bubna opna.

Ukrštene sablje  kao simbol bande

Ukrštene sablje kao simbol bande

- Kriminalna grupa „La Familija”, kako su sami sebe nazvali, brojala je petnaest članova. Prema našim saznanjima, svi su proteklih godina živeli u jednom malom austrijskom gradiću, a njihove žrtve nisu ni znale da su u pitanju stranci jer su tečno govorili jezik i imali pravilan akcent.

Građani i dalje u strahu

Stanovnici Salcburga posle hapšenja desetočlane kriminalne grupe i dalje su u strahu jer misle da nisu svi članovi „La Familije” uhapšeni. U prilog tome ide i činjenica da su se banditi u toku prethodne godine toliko „raširili” da je broj kriminalnih dela značajno porastao i da nije moguće da je to radilo samo deset ljudi.

Žrtve bi najčeće presretali na drumovima. Prvo bi pratili njihov automobil, u jednom trenutku vozili pored njih i potom im tražili pomoć na putu. Kada bi ljudi „naseli”, zaustavljali bi svoje automobile koje su im ovi oduzimali zajedno sa novcem i ostalim vrednostima.
Prema pisanju austrijskih medija, banditi sa naših prostora „povezali” su se preko Fejsbuka, a planove napada i tipovanje žrtava razrađivali su čak i mesecima. Tokom razbojništva svi su bili isto obučeni, u crnim pantalonama, sa kapuljačom na glavi i duksericom na kojima se nalazio njihov simbol - ukrštene sablje.
Cela akcija hapšenja trajala je skoro šest sati, a angažovano je 120 policajaca.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP