Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

INFORMACIJE STIZALE SA SVIH STRANA

Fejsbuk i Tviter spasili 2.500 života i digli na noge ceo region!

Autor: Tanjug | 24.05.2014 - 14:41:00h | Komentara: 0

Katastrofalne poplave u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj pokazale su da se preko društvenih mreža Fejsbuka i Tvitera, osim prikupljanja humanitarne pomoći, mogu sačuvati i životi.

Tviter imao problema zbog sirijskih hakera

Svakog trenutka na tviteru su stizale informacije i apeli za pomoć koji su urodili plodom

Ako su Fejsbuk i Tviter do sada doživljavani kao zabava i mesto za dokolicu, vreme je da se ove društvene mreže sagledaju krajnje ozbiljno nakon poplava koje su na noge digle celi region i opet udružile narode bivše Jugoslavije, prenosi Radio televizija Crne Gore.

Fejsbuk

Fejsbuk i Tviter gotovo su nezaobilazan način komunikacije, praćenja dešavanja i povezivanja - ključne reči ako se zna da su na tim društvenim mrežama i počele humanitarne akcije za pomoć ugroženima u poplavama u regionu.
Ljudi su se angažovali i virtuelnim putem uspevali da spasu živote, zbog čega je značaj i doprinos tih društvenih mreža "neprocenjiv".
Tako su korisnici Tvitera spasili čak 2.500 ljudi, kaže profiličar Milisav Popović, koji je i sam vrlo angažovan na Fejsu u širenju informacija koje mogu pomoći ugroženima.
Fejsbuk se, recimo, pokazao kao najbolja platforma za širenje informacija, mesto gde se može donirati pomoć, saznati na koje brojeve telefona poslati SMS...
Vlasnici Fejsbuk profila svedoče da su bili suočeni i sa ljudima koji nisu objavili ni slovo, ili pokazali interesovanje za ono što se dešava u Srbiji, Bosni i Hrvatskoj, makar ne na način koji se očekuje i čemu ova društvena mreža zapravo i služi.
Da ne biste zaboravili na humanost i saosećanje sa onima koji pate i da ubuduće dobijate više od 100 lajkova na svakoj profilnoj fotografiji pošaljite poruku na broj 14543, poručuju crnogorski "fejseri".

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP