Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SAMO DA SE NE PONOVE SLIKE OD PROŠLE GODINE

Feketić opet zavejao sneg!

Autor: R. Ć. | 29.12.2014 - 07:00:00h | Komentara: 1

Srbiju i danas očekuje ledeni dan sa dnevnim temperaturama ispod nule i snegom koji će u većini krajeva dostići visinu od 30 centimetara, upozorio je RHMZ, uz napomenu da je u pojedinim delovima zemje moguće i stvaranje snežnih nanosa usled jakog vetra.

Samo da se ne ponove slike od prošle godine

Samo da se ne ponove slike od prošle godine

Ovako ledeno vreme sa temperaturama u minusu u Srbiji će se, prema prognozama, zadržati sve do subote. Sneg koji je juče padao u celoj Srbiji najviše je obradovao mališane, ali je s druge strane zadao pune ruke posla putarima i izazvao glavobolju vozačima, jer se, iako su putevi bili prohodni, saobraćaj u mnogim delovima odvijao usporeno.

Snega je bilo i na autoputu između Feketića i Horgoša, pa je vozačima savetovano da ograniče brzinu na 60 kilometara na sat. Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović potvrdila je da su putari spremni za predstojeće ledene dane. Ona je napomenula da ima dovoljno soli, rizle, radnika, kamiona i mašina u putnim bazama. „Na sednici Vlade smo razgovarali o tome, svi su pripravni i u stanju u kojem treba da budu, kao i MUP.
Ako bude kritično, neki putevi će morati da budu zatvoreni, a sve kako bi se sačuvali ljudski životi“, istakla je Mihajlovićeva. Zbog snega i leda na putevima, „Putevi Srbije“ apeluju na sve učesnike u saobraćaju da posebnu pažnju obrate prilikom vožnje na području cele Srbije i grada Beograda do 3. januara.
Da ovaj snežni talas nije šala, svedoči i satelitski snimak NASA na kojem se jasno vidi da je čitavo Balkansko poluostrvo prekriveno gustim snežnim oblacima.
Poslednji komentari
  • DS22 Vreme: 29.12.2014 08:21h

    Zovite VUCICA u pomoc ,kad vec sami NISTE SPREMNI NA NORMALNE VREMENSKE PRILIKE ! Pa ZIMA JE MANGUPI morate biti spremni !

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP