Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PROSLAVA „OLUJE“ PUCA PO ŠAVOVIMA

Fijasko Kolindine parade!

Autor: Ekipa Alo! | 20.07.2015 - 14:40:00h | Komentara: 2

Pompezno planirana proslava „Oluje“ u Hrvatskoj je po svemu sudeći na ivici potpunog fijaska. Ne samo da su nakon diplomatske akcije Srbije vodeće članice NATO otkazale učešće na planiranoj vojnoj paradi, već i unutar same Hrvatske bukte sukobi u vezi sa njenim održavanjem, pa sada tinja netrpeljivost između vlade i branitelja, pišu hrvatski mediji.

Predsednica  Hrvatske  Kolinda  Grabar  Kitarović u  problemima

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović u problemima | Foto: AP

Kako navodi „Večernji list“, dve nedelje uoči obeležavanja 20 godina ove vojne akcije, na delu su politički sukobi zbog organizacije i protokola između vlade i branitelja i predsednice Kolinde Grabar Kitarović.

Nato trupe neće da  učestvuju u Zagrebu

Nato trupe neće da učestvuju u Zagrebu | Foto: AP


U igri još Česi, Slovaci i Mađari


Nakon otkazivanja učešća američkih, nemačkih i engleskih trupa na paradi u Zagrebu, potom i slovenačkih, Hrvati se uzdaju još u prisustvo Mađarske, Češke i Slovačke. Prema pisanju hrvatskih medija, ove tri zemlje navodno planiraju da se odazovu pozivu. Međutim, kako navode, „nakon akcije iz službenog Beograda, koji je takvo učestvovanje proglasio ‘antisrpskim činom’, sve su manji izgledi za prisustvo partnerskih vojnika”.
 

Branitelji traže da budu uvršćeni u zvanični protokol njihovog izaslanika u Kninu i prete da će, ukoliko im se to ne dozvoli, bojkotovati državni protokol, kao i paradu.

Predstavnici u organizacionom odboru još nisu postigli saglasnost i odluku o svemu trebalo bi da donesu danas. Problem je nastao nakon predloga predstavnika vlade, prema kojem 4. avgusta u Kninu neće biti govora.

Hrvatski list navodi i da će Kolinda Grabar Kitarović održati govor u Kninu, i „to vatreni govor“, a da se očekuje oko 200.000 ljudi.

Da je i hrvatska javnost i te kako svesna svih problema u vezi s održavanjem parade, svedoče i brojni napisi u njihovim novinama. Tako uticajni „Jutarnji list“ kritikuje trošenje basnoslovnih sredstava na ovaj događaj, u teškoj ekonomskoj situaciji u kojoj se država nalazi.

Njima je ovo za  slavlje: Kolona  proteranih   izbeglica

Njima je ovo za slavlje: Kolona proteranih izbeglica | Foto: Aleksandar Kelić


- Hrvatska još ne zna u kako se teškoj ekonomskoj situaciji nalazi i dok je javnost s razlogom preplašena razvojem situacije u Grčkoj, vlast i opozicija su u neprestanom sukobu kako obeležiti akciju „Oluja“ - piše „Jutarnji“.

Ivica Dačić

Ivica Dačić | Foto: RAS

Dačić: Uvreda za Srbiju


Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić naveo je da Srbija nije slala note ili demarše pojedinim zemljama zbog učešća u vojnoj paradi povodom obeležavanja 20. godišnjice operacije „Oluja“.
- Srbija neće likovati zbog njihove odluke o otkazivanju, ali će je uvrediti svako ko ode na tu proslavu. Srbiju će uvrediti svako ko ode na proslavu „Oluje“, jer tu nema šta da se slavi - izjavio je šef srpske diplomatije.

Poslednji komentari
  • rakija mafija Vreme: 20.07.2015 15:14h

    Dok ne budem video ko ce sve da bude u ložama na toj paradi, ne verujem ništa.....ima na kraju da se pojave predstavnici svih zemalja.......banda je to...belosvetska

  • mile Vreme: 21.07.2015 15:58h

    Šta to slavite Hrvati ?Sramoto !!!!!!!!!!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP