Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

DEPORTOVAN

Filipini proterali Holanđanina koji je rasplakao policajca!

Autor: Tanjug | 08.08.2013 - 12:39:00h | Komentara: 0

Holandski aktivista koji je naveo filipinskog policajca na plač, deportovan je iz zemlje i trajno mu je zabranjen povratak na ostrvo, saopštio je danas imigracioni biro.

Vlasti su rekle da je Tomas van Birsum deportovan u sredu nakon što ga je policija identifikovala sa slike koja je kružila Internetom i na kojoj je on navodno maltretirao jednog uniformisanog policajca na protestu protiv vlade u Manili prošlog meseca. 

Slika koja je obišla svet

Slika koja je obišla svet

 Van Birsum je "nepoželjni stranac" koji je prekršio uslove turističke vize priključujući se protestima, rekao je predstavnik imigracionog biroa agenciji AFP. 

Ativnosti u kojima je bio angažovan ne spadaju pod one koje podrazumeva turistička viza a to su zdravlje, posao i zadovoljstvo, rekao je predstavnik. 
Aktivista je uslikan kako viče na filipinskog policajca u suzama, prilikom demonstracija kada je filipinski predsednik Beninjo Ajuino držao godišnji govor pred parlamentom 22. jula.
Fotografija tog incienta, kada je policajac Hozelito Sevila plakao dok je odgurivao van Birsuma i druge aktiviste, obišla je svet putem Interneta i dovela do žustre debate na društvenim mrežama.
Policajac se kasnije pravdao da je plakao jer je bio iscrpljen i gladan, posle dugotrajnog stajanja na dužnosti obezbeđenja zgrade parlamenta.
Van Birsum je zadržan u utorak na aerodromu u Manili dok se spremao da napusti zemlju. 
Holanđanin, koji za seba kaže da ima 21 godinu, posle je na "Fejsbuku" napisao da njegovo 30-časovno zadržavanje od strane vlasti predstavlja skretanje pažnje javnosti s problema sa kojima su suočeni Filipini.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP