Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NIN-OV SAMIT MINISTARA I GUVERNERA

Finansijska i monetarna politika protiv krize

Autor: | 26.04.2013 - 15:38:00h | Komentara: 0

Lideri finansijske i monetarne politike zemalja regiona, odnosno ministri finansija i guverneri od Hrvatske do Albanije, na samitu u Bečićima, koji organizuje nedeljnik NIN 14. juna, razmeniće iskustva o o stabilizaciji javnih finansija i monetarnoj politici kao poluzi za izlazak iz krize. Već je potvrđeno učešće 5 guvernera – osim iz Srbije i Crne Gore, tu su i njihove kolege iz Makedonije, Bosne i Hercegovine i Albanije, kao i trojice ministara – iz Srbije, Hrvatske i Republike Srpske i zamenica ministra finansija i trezora BiH . Ostali učesnici još nisu precizirali svoje kalendare, a očekuje se da će iz zemalja iz kojih ne budu mogli da dođu guverneri i ministri, doći viceguverneri i zamenici ministara.

Samit će biti održan u Bečićima

Samit će biti održan u Bečićima | Foto: RAS

 "Region, od Hrvatske do Albanije, a uključiv sve nas između, u ovoj oblasti susreće se sa sličnim izazovima, ali i svaki ima sopstvene teme. I rešenja ključnih pitanja iz oblasti finansijske i monetarne politike su, naravno, u nečemu slična, a u nečemu različita, kao što su i uslovi u kojima sistem funkcioniše", kaže izvršni direktor NIN-a za specijane projekte i razvoj Nebojša Spaić. "Najodgovorniji u državama regiona imaće priliku da u neposrednoj razmeni mišljenja i informacija između sebe dodatno provere sopstvene stavove, saznaju kakvi su rezultati pojedinih rešenja, ali i da, kroz dijalog sa predstavnicima banaka i vodećih kompanija koje će biti prisutne na skupu, čuju kako monetarna i fiskalna politika mogu da pomognu razvoju i izlasku iz krize".

Nedeljnik NIN ovaj samit organizuje drugu godinu za redom, uz pomoć i podršku crnogorskih institucija i uz institucionalno pokroviteljstvo Ministarstva finansija Crne Gore. NIN će, povodom najvećeg godišnjeg skupa finansijskih i monetarnih lidera u regionu, objaviti specijalni dodatak „Lideri finansijskog sektora“ posvećen bankama, osiguravačima, lizing-kompanijama, revizorskim i brokerskim kućama, sa opširnim izveštajem sa događaja, listama najuspešnijih finansijskih organizacija u regionu i intervjuima predstavnika vodećih kuća iz ove oblasti.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP