Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

KONAČNO RADOST U PRIBOJU

Finci preuzimaju FAP

Autor: Tanjug | 02.05.2015 - 12:37:00h | Komentara: 2

Ministar privrede Željko Sertić rekao je da će u naredna dva dana Agencija za privatizaciju objaviti da je privatizacija FAP-a iz Priboja uspešno obavljena, jer je finska kompanija "Sisu auto" ispunila uslove konkursa.

Radnici u štrajku

FAP

Željko Sertić je podsetio da se na konkurs za privatizaciju FAP-a jedino prijavio "Sisu auto" i da će nakon objave finska kompanija doći u Priboj i zvanično preuzeti pogone koji su bili predmet privatizacije.
Ministar privrede je za televiziju Pink istakao da će na ovaj način i drugi delovi pribojske fabrike, koji nisu bili predmet privatizacije, imati mogućnost i veću šansu da pronađu svoje partnere.
"Sisu auto" će u Srbiji osnovati kompaniju za proizvodnju, prodaju i razvoj teških komercijalnih vozila i komponenti, a radi realizacije investicionog projekta investitor namerava da kupi deo imovine i opreme FAP-a.
Reč je o renomiranom finskom proizvođaču kamiona prilagođenih posebnim potrebama za rad na nepristupačnim terenima i u teškim vremenskim uslovima.
Specijalni kamioni kompanije "Sisu auto" baziraju se na motorima i tehnologiji "Mercedes-Benca" najnovije generacije, pa će ovim ugovorom i ta tehnologija stići u pribojske pogone.
"Sisu auto" ima status "Mercedesovog" partnera, jer njegovi inženjeri za "Mercedes" razvijaju posebna tehnološka rešenja.

Tagovi:

Poslednji komentari
  • Mića Vreme: 02.05.2015 15:40h

    Sertić je 188 firmi gurnuo u stečej-ambis i 5.000 radika ostavio bez posla, a sad je prikačio naš FAP na „sisu“. Kraj! Želko Sertić je sinovac Tomislava Sertića zloglasnoga ustaškog kojljača sa krvave Udbine. U Beogradu u Takovskoj ulici je 300 godina instalirano katoličko jezuitsko gnezdo koje nas po vertikali žive u zemlju satire. Željko Sertić je od 05.oktobrarske revolucije (Čitaj: CIA je iz Budimpešte dovela obučene plaćenike u Nemanjinu br.11) zadužen da Hrvatima prodaje zemlju po severnoj Srbiji (Čitaj: Srpski toponim Vojvodina). Vostani Serbie! Vostani.,

  • Žarko Vreme: 02.05.2015 15:41h

    SISU na Budžetu Srbije, a Srbi na kazanu!! Srbija je Logor smrti. Ništa ne radi. Sve je zaustavljeno! Ništa ne čekića, ništa ne motika. Zabranjeno je pravo na život i rad! U pitanju je projekat Vatikana. Sprovode ga kaparisani plaćenici. Svakim danom je sve veća katastrofa! Gladna usta hodaju Srbijom. Čitave porodice se prostituišu. Mi moramo: 1.Dekretom ukinuti katolički model vlasti i postaviti Visokog predstavnika da upravlja sa nama 2. Proglasti bankrot, jer smo Vatikanu sto puta vratili kredite 3. Motikati i proizvoditi organsku hranu, jer satana Zapad hrani sa GMO.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP