Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

MLAĐAN DINKIĆ:

Fiskalni savet greši, imamo para u budžetu!

Autor: Ekipa Alo! | 13.03.2013 - 08:02:00h | Komentara: 1

Ministar Mlađan Dinkić izjavio je da ima novca za redovno isplaćivanje penzija, plata u javnom sektoru i svega ostalog što je u nadležnosti države.

Optimističan:  Mlađan Dinkić

Optimističan: Mlađan Dinkić | Foto: FoNet

Prema njegovim rečima, situacija sa budžetom nikad nije bila stabilnija, a upozorenje Fiskalnog saveta da bi budžetski deficit mogao da dostigne 4,5 umesto 3,6 odsto BDP-a je „neozbiljna i neprecizna projekcija“.


„Oni nisu uzeli u obzir podatke za celu državu, već su gledali samo Republiku, a u januaru je Republika imala deficit od sedam milijardi, ali smo na drugim računima imali višak od 11 milijardi, pa je ukupan višak bio 3,8 milijardi dinara. Mi prvi put nismo imali deficit, nego suficit u budžetu“, rekao je Dinkić.
On je dodao da je Fisaklni savet što se tiče februara gledao samo deficit republičkog budžeta, a podaci za penzioni i zdravrstveni fond, lokal i pokrajinu, odnosno konsolidovani račun budžeta, stižu tek 25. marta. „Tek onda ćemo moći da kažemo gde smo tačno“, rekao je Dinkić.
Ipak, ekonomista Miladin Kovačević izjavio je juče da bi budžetski deficit do kraja ove godine mogao dostići 150 milijardi dinara umesto planirane 122 milijarde dinara, pod uslovom da su tačne tvrdnje Fiskalnog saveta da je budžetski deficit u februaru dostigao 28 milijardi dinara.
On je napomenuo da su pojedini stručnjaci još krajem prošle godine ukazivali na to da bi „relaksiraniji“ plan za ovu godinu bio da budžetski deficit iznosi pet odsto BDP-a. Fiskalni savet juče je istakao da Vlada Srbije mora da obezbedi da budžetski deficit u ovoj godini ostane u planiranim okvirima, kao i da se smanji u 2014. da bi sprečila krizu javnog duga.
Poslednji komentari
  • dragan Vreme: 13.03.2013 10:45h

    raspustiti ove iz saveta jer kako im i naziv kaze treba da daju savet a ne da se bave kritizerstvom.lezilebovici na drzavne jasle.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP