Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

IZA KULISA POSETE AMERIČKOG MILIJARDERA SRBIJI

Forbs spava u Slobinoj sobi!

Autor: S. Vojinović | 26.03.2013 - 08:02:00h | Komentara: 1

Kristofer Forbs, potpredsednik istoimene izdavačke kompanije iz Amerike, koji boravi u poseti Srbiji, smešten je u vili “Mir” na Dedinju, u kojoj je živeo pokojni predsednik SRJ Slobodan Milošević! Forbs je u Beograd došao zajedno sa unukom i zetom, a posebno im se dopala srpska kuhinja, saznaje „Alo!“.

Forbs u posetu Srbiji  došao sa unukom i zetom

Forbs u posetu Srbiji došao sa unukom i zetom | Foto: Nemanja Kostić

Naš izvor blizak premijeru Srbije Ivici Dačiću, koji je i domaćin gostima iz Njujorka, kaže da je njima u čast priređena i svečana večera na Dedinju.
- Na meniju su bile razne đakonije, od bogatog predjela do deserta. Najpre je serviran punjeni paradajz u salati, zatim pršut, proja, kajmak.

Nakon toga poslužena je krem čorba sa povrćem, a onda je usledilo i glavno jelo. Gosti su mogli da biraju između piletine u začinskom bilju, bifteka napunjenog sirom, a na stolu se našlo i mešano grilovano povrće, sveža salata, domaći hleb i na kraju torta. Služila su se vrhunska vina.
Atmosfera je bila odlična. Iako nije probao vino i tortu jer, kako je objasnio, ne pije alkohol i ne jede slatkiše, Forbs nam je rekao da ga niko ovako skoro nije dobro ugostio. Naročito su mu se dopali srpski specijaliteti, posebno proja, kajmak i pršut. Oduševljenje nisu krili ni njegov zet Filip i unuk Kornelijus fon Eskaravič, koji su inače zaposleni u kompaniji „Forbs“ i deo su zvanične delegacije iz SAD - otkriva sagovornik „Alo!“.
Forbs je posebno bio ganut smeštajem.

Kuća u kojoj je  živeo Milošević

Kuća u kojoj je živeo Milošević | Foto: Slobodan Miljević


- On je prvi put boravio u Beogradu 1967. godine, evocirao je uspomene na tu posetu. Dopao mu se Beograd, kazao je da su ljudi ovde vrlo gostoljubivi i srdačni. Objasnili smo mu istorijat vile “Mir”, rekli smo mu da je tu ranije bio smešten Slobodan Milošević, da je u njoj nedavno prespavao i Šeik Muhamed bin Zajed i da u tom objektu smeštamo samo izuzetne goste. Rekao je da je vrlo počastvovan takvim gestom svog domaćina Ivice Dačića - dodaje naš izvor.

Inače, večeri u vili “Mir”, pored Dačića i trojice gostiju iz SAD, prisustvovali su još šef kabineta premijera Srbije Vladimir Ilić, državni sekretar u MUP-u Srbije Vanja Vukić i predsednik Izvršnog odbora SPS-a Branko Ružić.

Zanimaju ga EPS i „Telekom“


Potpredsednik izdavačke kompanije “Forbs” sastao se juče sa predsednikom Vlade Ivicom Dačićem, prvim potpredsednikom Aleksandrom Vučićem i ministrom finansija i privrede Mlađanom Dinkićem. Na sastanku je ukazano naа povoljan strateški položaj Srbije, dobre uslove privređivanjaаi pogodnosti koje Vlada Srbije omogućava stranim investitorima. Forbs se sastao i sa predstavnicima “Telekoma Srbija”, Elektroprivrede Srbije, a posetio je i Beli dvor.

Poslednji komentari
  • amer Vreme: 26.03.2013 13:16h

    znaci strancima omogucavaju"pogodnosti" a nas narod reketiraju i prisiljavaju da bankrotiraju? uskoro srbija ce pripasti strancima i mmf a ne srpskom narodu

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP