Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NOVI "KVIRIJIN" KALENDAR

Fotkali se gej dečaci!

Autor: I. K. | 28.02.2013 - 23:10:00h | Komentara: 3

"Toliko momaka, a toliko malo vremena" poruka je s kojom je sinoć u Kulturnom centru "Dragstor" predstavljen sedmi kalendar gej organizacije "Kvirija". U skladu s tim, kroz mesece u 2013. godini defiluju gej muškarci koje je ovekovečio kanadski fotograf Draško Bogdanović, inače poreklom iz Srbije.

Boban Stojanović

Boban Stojanović pored ovogodišnjeg kalendara | Foto: Zoran Ilić

Kako za "alo.rs" objašnjava urednik ovogodišnjeg izdanja i aktivista "Kvirije" Boban Stojanović, kalendar za 2013. je prvi kojeg krase fotografije samo gej ljudi.


- Kada smo ovo poželeli da napravimo 2007. za prvi kalendar, niko nije bio raspoložen da se slika. Sada smo ideju izneli na "fejsbuk" i za tili čas se javilo dvadesetak mladića spremnih da stanu pred objektiv i pokažu tako podršku gej zajednici. To je dobar pokazatelj da je borba za ljudska i gej prava svih ovih godina nešto pomerila u ovom društvu. Kalendar za 2013, na kojem su neki obični, nepoznati gej ljudi, je razlog da večeras budem baš ponosan na naš višegodišnji aktivizam - izjavio je Stojanović.

Parola "So many guys, so little time" pozajmljena je od čuvene Me Vest, jedne od prvih javnih ličnosti koja je sa koleginicom Džudi Garland podržavala početne korake gej pokreta u Americi. Manjak vremena i višak ljudi zgodno se se uklopili u akciju sastavljanja novog kalendara koji je baš zbog ogromne motivisanosti "Kvirije", uprkos teškoćama, ugledao svetlost dana na isteku februara.

Goran Miletić

Goran Miletić na predstavljanju novog "Kvirija" kalendara | Foto: Zoran Ilić

Ova organizacija od 2007. objavljuje kalendara koje su do sada dizajnirali poznati domaći angažovani umetnici i umetničke grupe, a na kojima su se pojavile ličnosti poput Severine, Mirjane Karanović, Biljane Cincarević, Biljane Srbljanović, Marka Vidojkovića, Lune Lu, Marka Nastića, Ide Prester, Maje Uzelac, Lene Bogdanović, Sonje Vukićević, Srđana Valjarevića, Svetozara Cvetkovića i mnogih drugih.
Poslednji komentari
  • biki Vreme: 01.03.2013 08:48h

    Elita, sve moj do mojega !!!

  • ivana Vreme: 01.03.2013 13:56h

    Baš su lepi i slatki!

  • XZ Vreme: 01.03.2013 14:25h

    Sam urednik, sam se slik'o! Tipično srbski.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP