Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

REZULTATI ISTRAŽIVANJA:

Foto robot prosečnog studenta u Srbiji

Autor: I.Ž. | 01.04.2015 - 12:04:00h | Komentara: 1

Prosečan student uči noću, najčešće tek nekoliko dana pred ispit, i to isključivo iz skripti, a najbolje rezultate pokazuje u januarskom roku.

Studenti

Foto: Nemanja Kostić

Ovo je pokazalo istraživanje sajta Najstudent.com u kome je učestvovalo više od 700 studenata.

Rezultati su pokazali da gotovo polovina studenata najčešće uči tokom noći, dok svaki treći ispite sprema tokom popodneva.

- Najviše njih, čak 38 odsto, počinje da uči tek nekoliko dana pred ispit, dok njih 32 odsto ispit sprema „čitavih“ mesec dana. Samo oko 23 odsto studenata uči sve vreme tokom semestra. Naravno, čak 70 odsto studenata se žali da im uvek fali još jedan dan da spreme ispit – navodi se u istraživanju.

Interesantno je i da čak 62 odsto studenata uči iz skripti, oko 60 odsto njih iz fotokopija i iz beležaka s predavanja, dok samo 43 odsto njih koristi originalne knjige.

- Studenti su najuspešniji u januarskom roku, njih 40 odsto, i junskom ispitnom roku, oko 36 odsto, dok najmanji procenat studenata ispite polaže u aprilskom roku, tek dva odsto – pokazuju rezultati.

Najviše studenata, njih polovina, prijavljuje više od tri ispita u ispitnom roku, dok svega oko dva odsto njih prijavljuju samo po jedan ispit. Ostatak, oko 48 odsto studenata, prijavljuju dva ili tri ispita u roku.
 

Tagovi:

Poslednji komentari
  • nina Vreme: 01.04.2015 12:38h

    Ovo verovatno jeste tacno ili priblizno sto se studenata tice. A sta gospodo biva sa profesorima? Imaju deset "'TEZGI'" pojave se jednom da ih studenti vide kako bi valjda znali kod koga treba sutra da polazu. Zatim, sve im odradjuju asistenti-jadni oni!!! A da ne pricam o tome koliko njih ne zna da prenese znanje i oni koji NECE da ga prenesu studentu. Ko njihov rad kontrolise? NIKO. NIKO. E, pa onda neka nas ne buni to koliko student uci, radi. Zlatni su oni jos kakve profesore imaju.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP