Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NAŠ ČOVEK!

Francuz koji je pomagao ugroženima na Kosovu dobio srpska dokumenta!

Autor: E.A. | 11.05.2015 - 13:05:00h | Komentara: 1

Ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović uručio je danas francuskom humanitarcu Arnou Gujonu rešenje o prijemu u državljanstvo Republike Srbije i lična dokumenta, zahvalivši mu na pomoći ugroženom srpskom stanovništvu na Kosovu i Metohiji.

Nebojša Stefanović i Gujon

Arno Gujon i Nebojša Stefanović

 
„Gotovo deceniju Arno Gujon pomaže srpskim enklavama na Kosovu i Metohiji i brine se o ugroženima. Sa svojim timom iz nevladine organizacije „Solidarnost za Kosovo“ osmišljava akcije, angažuje i animira francuske firme i različite pojedince da doniraju pomoć, a potom je transportuje i nosi ugroženim Srbima na Kosovu i Metohiji“, objasnio je Stefanović.
Ministar je istakao da je ljubav prema našoj zemlji Gujon pokazao nebrojeno puta i dodao da je on čovek velikog srca, koji je svoju sudbinu povezao sa sudbinom srpskog naroda i nastanio se u našoj državi.
„Želim da mu se zahvalim za svu humanost i brigu o našim građanima i veliko mi je zadovoljstvo što mi je pripala čast da mu uručim ličnu kartu, pasoš i rešenje o prijemu u državljanstvo“, rekao je Stefanović.
Zahvalivši se Vladi Srbije i ministru Stefanoviću što su prepoznali njegov rad i uvažili želju da postane deo srpskog naroda, Gujon je istakao da rešenje o prijemu u državljanstvo Republike Srbije doživljava kao priznanje najviših državnih organa za decenijski humanitarni rad.

Nebojša Stefanović i Gujon

Arno Gujon

„Život nam otvara mnoge puteve, a na nama je da izabremo jedan od njih. Izabrao sam onaj koji mi se čini pravim putem“, rekao je Gujon naglasivši da su hrabrost i plemenitost Srba sa Kosova i Metohije, uprkos nemaštini u kojoj žive, pravi primer za sve ostale.
„Upoznao sam srpski narod u teškim trenucima. Upoznao sam ga tamo gde je najizvorniji, ali ujedno i najugroženiji. Sada kada se oblaci razmiču nad Srbijom, želim da sa njim ostanem u toj budućnosti, koja će biti bolja“, rekao je Gujon.
Pokrivalice i izjavu ministra Stefanovića i Arnoa Gujona možete preuzeti sa FTP servera Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije.
 
Poslednji komentari
  • Kaja Vreme: 11.05.2015 21:15h

    E moja Sbijo! Ceo svet nas pljuje a samo retki entuzijasti su na našoj strani, treba da ih čuvamo kao malo vode na dlanu. Ovaj čovek čini sve za nas, a vi jedva jednom da mu date šugavi pasoš! Trebao je da dobije barem diplomatski pasoš (kad već mogu koječije tašte) i orden zasluga za narod. Ionako Toma deli ordenje i kusavom i musavom, dajte barem ovom čoveku koji je to krvavo zaradio.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP