Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SRAMOTA

FS Albanije priznao: Dron je bio jedini način!

Autor: B92 | 16.10.2014 - 13:45:00h | Komentara: 0

FS Albanije izdao je saopštenje u kojem optužuje srpske medije za svaljivanje krivice na albanske igrače, a napada se i FSS jer “ne preuzima odgovornost“.

Takođe, navodi se da je dron bio jedini način da se istaknu nacionalna obeležja u “agresivnom i neprijateljskom okruženju“, kao i da srpska strana nije sposobna da osudi nasilje, ekstremizam i rasizam.

Zastava Velike Albanije / Foto: Printscreen Youtube

Zastava Velike Albanije / Foto: Printscreen Youtube

“Sa posekotinama, modricama i povredama glave, razumljivo je da je albanski tim bio emotivno uzdrman i psihički rastrojen, pa tako u nemogućnosti da igra ovu divnu igru u groznoj, groznoj situaciji“, počeo je saopštenje koje je napisao PR direktor Saveza Gazmend Melo.
U pismu koje britanski BBC opisuje kao “dugo i emotivno“ usledili su albanski napadi na srpsku stranu.
“Uprkos svemu tome, srpski mediji su se dobrano potrudili da okrive naše predivne momke, čak su i isfabrikovali tako smešnu priču kao što je ona da je premijerov brat kontrolisao dron. Neki srpski mediji otišli su toliko daleko da su objavili da je Olsi Rama bio uhapšen, što sigurno nije bio slučaj, ali zlokobna priroda negativne propagande živi na takvim lažima“.
Nakon udara po srpskim medijima, usledio je i napad na Fudbalski savez Srbije.
“Obeshrabrujuće je čuti nedavne izjave iz FS Srbije, oni nisu skupili hrabrost da preuzmu odgovornost za apsolutnu propast u organizovanju bezbednog međunarodnog sportskog događaja. Srpska strana čini se nesposobnom da osudi nasilje, ekstremizam i rasizam koji je prikazan u Beogradu, već su prezauzeti političkim izjavama koje ne služe drugoj svrsi do da opravdaju sramne akte rasizma i nasilja, kao i nesportsko ponašanje njihovh igrača, navijača i obezbeđenja“, piše u saopštenju, što jeste pomalo čudno, kada se uzme u obzir da je i pomoćnik selektora Albanije Paolo Tramecani izjavio da su se svi igrači ponašali “za primer“.
Albanski zvaničnici u saopštenju čak nisu ni priznali da je u pitanju bila zastava sa mapom tzv. Velike Albanije, već su rekli da je to “jedin zastava koju imaju“.
“Kada je dron preleteo preko stadiona, kao jedini način da se prikažu nacionalne boje u agresivnom i neprijateljskom okruženju, haos je već bio trajao 40 minuta. Albanska zastava smatrana je provokacijom, ali to je jedina zastava koju imamo“.
Posle ovakvog citata da je “dron bio jedini način da se prikažu nacionalne boje“, nameće se pitanje da li je ovo implicitno priznanje da je FS Albanije organizovao uletanje drona?
Osim toga, pre utakmice zastava Albanije uredno je raširena, kao što propisi nalažu, bila je i na jarbolu na stadionu Partizana, tako da dron sigurno nije bio jedini način da se prikažu nacionalna obeležja Albanije.
Uz to, ako je ono jedina zastava koju Albanci imaju, da li to znači da Albanija 2014. godine pretenduje na teritoriju delova Grčke i Srbije, kao i polovinu Crne Gore i Makedonije.
Takođe, Albanci u saopštenju nisu ni spomenuli dvojicu likova na dronu – političara Ismaila Đemalija i ratnog vođu Isu Boljetinija, što je najjasnije moguće mešanje politike u sport, kao ni nasrtanje njihovih igrača na Stefana Mitrovića koji je mirno pokupio zastavu.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP