Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

BAREM JE ISKRENA

Funkcioner SNS: Nema para medijima koji kritikuju

Autor: Beta | 29.03.2013 - 14:24:00h | Komentara: 1

Članica komisije Čačka za dodelu sredstava medijima Mirijana Đoković, koja je gradski funkcioner iz Srpske napredne stranke (SNS), izjavila je da će se zalagati da na konkursu za raspodelu sredstva iz gradskog budžeta za informisanje manje novca dobiju mediji koji kritički izveštavaju o radu te stranke.

Nedeljnik Čačanske novine i Radio Ozon, koji posluju u okviru medijske kuce "Jutro production" zbog izjave Đoković zvanično su tražili od Gradskog veća njeno izuzeće iz komisije, što je Gradsko veće odbilo.

Čačak

Čačak: Novac samo za podobne medije | Foto: Vladimir Nikitović

 Glavni urednik Čačanskih novina Stojan Marković ocenio je takvu odluku Gradskog veća kao "skandaloznu". 

"Nakon odluke Gradskog veća da Đoković ostane član Komisije ugrožen je kredibilitet Komisije, krši se izborna procedura konkursa i šalje se poruka javnosti da mediji treba da budu politički podobni", rekao je Marković agenciji Beta.
Đoković, koja je i pomoćnica gradonačelnika Čačka za oblast ekonomskog razvoja i zaštitu životne sredine jedan je od pet članova Komisije za dodelu srredstava u oblasti javnog informisanja koje je izabralo Gradsko veće.
Ranije je bila novinar na lokalnim televizijama Galaksija 32 i TV Čačak.
"Đoković je nedavno na sednici Gradskog odbora SNS obavestila Odbor da će se kao članica Komisije za dodelu sredstava u oblasti javnog informisanja zalagati da oni mediji koji kritički izveštavaju o radu lokalne organizacije, odbornika, gradskih funkcionera i direktora koji su kadrovska rešenja SNS i naročito mediji koji kritikuju narodnog poslanika stranke iz Čačka Aleksandra Radojevića, dobiju umanjena sredstva ili da uopšte ne dobiju sredstva na Konkursu za dodelu sredstava u oblasti javnog informisanja", navodi se u pisanom obrazloženju "Jutro productiona" dostavljenom Gradskom veću.
Đoković je, navodi se dalje u obrazloženju, u razgovoru sa predstavnicima redakcije Čacanskih novina i Ozon radija i predsednika Komisije Aleksandrom Dačićem, potvrdila verodostojnost te svoje izjave kao i da ostaje pri takvom stavu i da nema nameru da se svojevoljno povuče iz Komisije.
Lokalna samouprava Čačka opredelila je ove godine 13 miliona dinara za javno informisanje. Gradonačelnik Čačka Vojislav Ilić je preneo svoja ovlašćenja u raspodeli tih sredstava na Gradsko veće koje je formiralo Komisiju i raspisalo konkurs za raspodelu 6,3 miliona dinara za javno informisanje građana od lokalnog značaja, čiji će rezultati biti poznati za desetak dana. 
Poslednji komentari
  • Milinko Vreme: 29.03.2013 14:47h

    A sta ocekivati od Genetski Modifikovanih Radikala. Nije iskljuceno da svi koji drugacije misle budu pohapseni, no fali im zatvora. Gospodo, nema vise Boga. Novi bog je gospodin Vucic ( pre VUCINA ).

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP