Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

GODIŠNJICA UBISTVA ĐINĐIĆA

Funkcioneri DS-a i Ružica Đinđić položili cveće na grob (FOTO)

Autor: Maja Keranović | 12.03.2015 - 11:20:00h | Komentara: 2

Povodom 12. godišnjice od ubistva Zorana Đinđića LDP i DS organizuju šetnje kojima odaju počast prerano stradalom premijeru Srbije. Kod groba Zorana Đinđića sa već jutros oko devet sati nalazilo nekoliko građana, a u isto vreme počelo je da se skuplja obezbeđenje.

Grob ubijenog Zorana Đinđića

Grob ubijenog Zorana Đinđića | Foto: Petar Marković

Među prvima je na grob ubijenog premijera Srbije došao Boris Tadić, koji je položio vence i upalio sveće sa članovima SDS-a. Posle njega na grob su došli i Zoran Živković, Vladimir Pavićević, Božidar Đelić i drugi.

Boris Tadić položio cveće na Đinđićev grob

Boris Tadić položio cveće na Đinđićev grob | Foto: Oliver Bunić

Vladimir Pavićević

Vladimir Pavićević | Foto: D. Ramadani

Zoran Živković

Zoran Živković | Foto: Oliver Bunić

Članovi Vlade Srbije, predvođeni premijerom Aleksandrom Vučićem, jutros posle devet časova su odali poštu i položili venac na spomen - ploču u dvorištu vlade gde je 12. marta 2003. godine ubijen premijer Zoran Đinđić.

Prijatelji i saradnici pokojnog premijera uvereni su da bi Srbija danas drugačije izgledala da se taj zločin nije dogodio. Šta vi mislite o tome, glasajte u našoj ANKETI.

Ispred predsedništva Demokratske stranke u Krunskoj ulici okupili su se građani i političari.

Okupljanje ispred DS-a

Okupljanje ispred DS-a | Foto: Vesna Lalić

 

Iz Krunske ulice je u 10.30 krenula kolona koju predvode Bojan Pajtić, Gordana Čomić, Nada Kolundžija, Goran Ješić, Dragan Šutanovac i Borko Stefanović. Svi oni u rukama nose žute ruže.

Kolona

Kolona kreće iz Krunske ulice | Foto: Vesna Lalić

Saobraćaj će biti obustavljen u ulicama u kojima se bude kretala kolona: Krunska, Kneginje Zorke, Bulevar Kralja Aleksandra, Ruzveltova do Aleje velikana na Novom groblju.

Članovi DS-a pristižu na Novo groblje

Članovi DS-a pristižu na Novo groblje | Foto: Vesna Lalić

Članovi DS-a stigli su u 11.10 na Novo groblje, gde su se na ulasku mimoišli sa članovima stranke "Zajedno za Srbiju". Predsednik te stranke Dušan Petrović rukovao se sa Bojanom Pajtićem i Gordanom Čomić, posle čega je kolona nastavila ka Aleji velikana.

Funkcioneri DS-a na čelu sa Bojanom Pajtićem položili su cveće na grob Zorana Đinđića.

- Prošlo je 12 godina od mučkog ubistva jedinog reformatora otkako je višestranačja. Činjenica je da su danas na vlasti ljudi koji su se toj smrti radovali. Zbog toga i dana važi ona Zoranova: "Da u svim zemljama postoji korov, ali se samo u Srbiji korov zaliva." Vreme je za velike prolećne radove. Kada govorimo o Zoranu, govorimo o časti i o integritetu, kakvi nisu viđeni u poslednjih 75 godina na političkoj sceni ove zemlje, o časti zbog toga što je uvek izgovarao ono u šta je verovao, a o integritetu zato što je uvek radio ono što je govorio - rekao je Pajtić.

Upitan da prokomentariše to što su opozicione stranke u četiri kolone obeležile ubistvo, Pajtić je rekao da "uopšte nije važno da li kao grupa dolazimo, već da dolazimo sa ljubavlju i s poštovanjem. Zoran je zaslužio da tokom celog dana dolazi što više grupa iz što više pravaca i da smo svesni koliko je on značio ovoj zemlji narodu."

Na pitanje sa kim bi ubijeni premijer bio danas, Pajtić je oštro reagovao: "To su neprimerene spekulacije takve vrste. Zoran Đinđić je bio predsednik Demokratske stranke." 

DS

Foto: M. Keranović

DS

Borko Stefanović odaje počast pokojnom premijeru | Foto: M. Keranović

Ružica Đinđić položila cveće

Ružica Đinđić položila cveće | Foto: M. Keranović

Gordana Đinđić

Gordana Đinđić | Foto: M. Keranović

Prilikom izlaska, delegacija Demokratske stranke mimoišla se sa sestrom Zorana Đinđića, Gordanom.

Ružica i Gordana Đinđić

Ružica i Gordana | Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Poslednji komentari
  • Lune Vreme: 12.03.2015 12:52h

    Hm,hmm...danas, pocast odaju "vizionaru Djindjicu" uvozniku,i politickom lobiju"..kolege Londonskog filozofa Maltusa i "ucenika", na preporuku Dragoljuba Micinovica, Habermasa...sto je pretoceno kao idepologija,"vizija". za XXI vek..u zakone Srbije.." RADNIK NEMA PRAVO NA RAD".."KAPITALISTA IMA PRAVO NA PROFIT" po bilo koju cenu. Srecom, bar po prilozima TV,nema ih mnogo, sto daje nadu.

  • Boža prorok Vreme: 12.03.2015 15:24h

    Koliko podržavaju Đinđiđića ,jedan po jedan dolaze na grob kao kod sudije za prekršaje ,razjedinjeni posvađani jedino zahvalni njemu što su profitirali materijalno.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP