Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NOVA AFERA JEDNOG OD PETORICE SRBA KOJI SU BILI ZAROBLJENI U LIBIJI

Gadafijev putar krao naftu u Srbiji?

Autor: Gane Đorđević | 14.11.2013 - 07:02:00h | Komentara: 3

Nedeljko Milanović, jedan od petorice naših državljana koji su pre tri meseca pušteni iz zatvora u Libiji, gde su proveli gotovo dve godine pod optužbom da su ratovali za Moamera Gadafija, upleten je u novu aferu u vezi s nestankom skoro tone dizel goriva u Domu zdravlja “Dr Đorđe Kovačević” u Lazarevcu!?

Sumnjiči se za krađu  goriva u Domu  zdravlja u Lazarevcu:  Nedeljko Milanović

Sumnjiči se za krađu goriva u Domu zdravlja u Lazarevcu: Nedeljko Milanović | Foto: RAS

Dobili uslovne otkaze


Direktorka DZ Zorica Petrović kaže da je formirana komisija koja ispituje slučaj, ali misli da je priča o krađi goriva prenaduvana i da su tome doprineli loši odnosi između vozača. Ona kaže da je utvrđeno da je u oba slučaja u pitanju nemar, zbog čega će Živanović i Milanović dobiti uslovne otkaze i nadoknaditi štetu.

Nakon izlaska iz libijskog zatvora, Milanović je nastavio da radi na svom starom radnom mestu, kao vozač saniteta u lazarevačkom domu zdravlja. Ubrzo je napredovao kada ga je direktorka Zorica Petrović, na iznenađenje njegovih kolega, pre izvesnog vremena postavila za zamenika šefa voznog parka. Manjak goriva nastao je baš u mesecu kada je Nedeljko, zbog odlaska svog pretpostavljenog na odmor, seo u šefovsku fotelju.
Međutim, izvor “Alo!” u ovoj medicinskoj ustanovi tvrdi da poslovodstvo po svaku cenu pokušava da zataška čitav slučaj, pa su Milanoviću ponudili solomonsko rešenje - da nadoknadi štetu i na račun Doma zdravlja uplati 115.600 dinara, koliko vredi nestalo gorivo.

- Direktorka na ovaj način namerava da spase i svog ljubimca, doskorašnjeg šefa tehničke službe Slavišu Živanovića, koji je takođe uhvaćen u proneveri goriva i kome je kao i Neđi ponuđeno da plati štetu. Da je slučaj prijavljen policiji, obojica bi dobili otkaze - precizirao je izvor.

Nedeljko  (krajnje levo) sa zarobljenim kolegama u Libiji

Nedeljko (krajnje levo) sa zarobljenim kolegama u Libiji

Milanović: „Nisam kriv, u Libiji sam gradio puteve!”


Demantujući navode o svom učešću u mutnim poslovima s duplim putnim nalozima, Milanović objašnjava da je čitav slučaj iskonstruisan kao posledica loših međuljudskih odnosa u Domu zdravlja i želje pojedinaca da ga smene s mesta zamenika šefa voznog parka. On je demantovao i svoje učešće u obuci na strelištu “Tamnava“ tvrdeći da su te informacije netačne. Kako je rekao, on je u Libiju zaista otišao da bi popravljao puteve, ali je posle nepravednog hapšenja preživeo pravi pakao za vreme dvogodišnjeg zarobljeništva. Živanović je takođe negirao optužbe da je krao gorivo, ali je priznao da je komisija u njegovom pikapu našla manjak. On je izjavio da je taj manjak nastao zbog neispravne sajle za merenje kilometraže.

On dalje kaže da zaposleni iz straha ćute, ali tvrdi da je svima poznato da je Milanović potkradao firmu preko putnih naloga. U taj mutan posao, navodno, uvukao je još petoricu vozača. Trojica od njih su posvedočili da su mu dobrovoljno davali duple naloge, dok ostala dvojica tvrde da je naloge uzimao bez njihovog znanja.

- Svi ćute jer se plaše reputacije koja ga prati od kako je zarobljen u Libiji - da je opasan momak koga štiti država - iskren je naš izvor.

Inače, Milanović je postao poznat javnosti u avgustu 2011, kada je sa još četvoricom zemljaka, Zoranom Nikolićem iz Lazarevca, Miloradom Đunićem iz Loznice, Milićem Martinovićem iz Aranđelovca i Vojislavom Nićiforovićem iz Beograda, uhapšen u Tripoliju pod optužbom da je Gadafijev plaćenik.
Petorica optuženika su se tada pravdali da su u glavni grad Libije stigli kako bi popravljali uništene puteve, a pušteni su na slobodu u maju ove godine posle velikog angažovanja srpskog državnog vrha. Na aerodromu ih je lično sačekao potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić.

Tek po dolasku u Srbiju pojavila su se i drugačija tumačenja njihovog boravka u Libiji. Naime, putari iz Libije bili su veoma aktivni na takmičenjima IDPA - Asocijacije praktičnih strelaca Srbije.

Vučić ih lično  sačekao na aerodromu

Vučić ih lično sačekao na aerodromu

Ova asocijacija u Srbiji je osnovana 2001, a njen prvi predsednik bio je Dragan Leštarić, područni koordinator IDPA za Srbiju, Crnu Goru i Makedoniju. Ove informacije dovele su u sumnju priču koja se uporno plasirala u javnosti da su petorica Srba u Libiji uhapšena na pravdi boga.

Putari imali vojnu obuku


Prema pouzdanim informacijama do kojih je došao “Alo!“, nekoliko meseci pre odlaska u ratnu zonu Milanović i njegove kolege su imali veoma intenzivnu vojnu obuku na strelištu “Tamnava”, u ataru iseljenog sela Cvetovac kod Lazarevca. Obukom je rukovodio bivši pripadnik DB Dragan Leštarić, čija je firma “Tim za taktičku obuku” zakupila strelište na kome se pored petorice Srba za rad na “popravci puteva” pripremalo i nekoliko stranih državljana. Naš izvor svedoči da se tih dana pucalo na sve strane, i to iz raznog oružija, od pištolja do automata i snajpera.
- Obuka se izvodila danima, od jutra do mraka, a za vežbu im je služio i jedan stari crveni “golf”, koji je na kraju obuke izgledao kao sito zbog rupa koje su na njemu ostavili meci raznog kalibra. Jedno vreme su tamo i konačili, kada su trenirali preživljavanje u prirodi, pa su tada pili vodu iz fontane koja se nalazi u krugu strelišta. Za vreme tog najsurovijeg dela priprema s njima je neprekidno bila i jedna lekarka iz Beograda, koja je spavala u kancelariji. U krugu je bilo parkirano sanitetsko vozilo. Verovatno je zbog intenziteta i težine obuke postojala mogućnost da neko bude i povređen. Pre nekoliko meseci ista firma ponovo je zakupila strelište, a u obuci je pored Srba ponovo učestvovalo i nekoliko stranaca - kaže naš izvor.

Poslednji komentari
  • Lola Vreme: 14.11.2013 09:50h

    Kakva je čast imati novinare koji imaju snage i hrabrosti da pišu o ovome .I da zanemarimo njihove kradje, pa i tu "gradnju puteva" ali slika nepogresivog Vučića sa "graditeljima", Aj da se slikao Koštunica ...nije znao , ali Vučić, ??? valjalo bi da nam pojasni, koga je dočekao ???. I ma kako mučan naš narod još uvek ima mozak kao funkcionišući organ ...Zna se šta su tamo radili , ...i bar neka se brane ćutanjem !!!I i mole za oproštaj i Bogu i narodu.

  • mima Vreme: 14.11.2013 11:54h

    Krajnje je vreme, da gospodin Vucic, vec jednom odmeri gde ce se sve pojavljivati, u kom svojstvu i zasto?

  • Lola Vreme: 14.11.2013 12:26h

    Ma dajte KOOOLIKO VAM TREBA VREMENA DA POSTAVITEE KOMENTAR????????????, PA SUTRA NEMA smisla ni komentarisati ,Poslala komentar pre 2 sata !!!!!!!!!!!!!!!????????????i vi nista

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP