Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

„DAN OTVORENIH VRATA“ U SOPOTU

Gase najstariji sud u Srbiji!

Autor: S. Đ. | 30.11.2012 - 07:02:00h | Komentara: 1

Predsednici opština Sopot i Barajevo usprotivili su se namerama radne grupe Ministarstva pravde i državne uprave, koja razmatra izmene sudske mreže u Srbiji, da ukine najstariji srpski sud u Sopotu, osnovan 1827. ukazom kneza Miloša!

Sud osnovan  1827. godine

Sud osnovan 1827. godine

Oni su na manifestaciji „Dan otvorenih vrata“ Opštine Sopot ukazali na to da pored istorije duge 185. godina taj sud opslužuje dve opštine koje zauzimaju 500 kvadratnih kilometara sa oko 50.000 stanovnika, zgrada suda je savremeno opremljena i ima dovoljan broj sudija i sudskih predmeta.


Podršku inicijativi ovih gradskih opština da sud nastavi sa radom pružili su i predsednici opštinskih odbora SNS-a i SPS-a Dragan Savkić i Dragan Janković, uz napomenu da podržavaju sve političke opcije u Sopotu i Barajevu. U Ministarstvu pravde je ovim povodom našem listu rečeno da je pitanje opstanka suda u Sopotu još otvoreno.

- Zatvaranje suda je samo prvobitan predlog radne grupe Ministarstva, koji nije konačan i koji je i dalje podložan promenama uz odgovarajuće argumente. Konačnu odluku o tome će ipak doneti Vlada Srbije i Skupština, koji će razmatrati krajnji predlog radne grupe - poručili su iz ministarstva.

Nikola Kojo i Zoran Cvijanović

Nikola Kojo i Zoran Cvijanović

Kojo i Cvijanović sopotski rendžeri


Manifestaciji u Sopotu prisustvovali su i poznati glumci Nikola Kojo i Zoran Cvijanović, koji su govorili o svojim ulaganjima na području te opštine. Oni su govorili pre svega o zemljištu na kojem planiraju da sagrade tipske kućice.

Poslednji komentari
  • atik Vreme: 30.11.2012 13:42h

    cvijanovica 90-ih nije imalo kuce za sta da ugrize a sad je investitor?????????? jos jedan koji se smeska s nasim parama u dzepu....

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP