Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

AGENCIJA POKRENULA POSTUPAK PROTIV MINISTRA

Gašić članovima porodice delio novac iz gradskog budžeta?

Autor: Vreme | 21.05.2015 - 11:13:00h | Komentara: 7

Agencija za borbu protiv korupcije pokrenula je postupak utvrđivanja sukoba interesa u slučaju potpredsednika SNS i ministra odbrane Bratislava Gašića, rečeno je Tanjugu u toj agenciji.

Samo tetki  da odnesem lek: Bratislav Gašić

Bratislav Gašić | Foto: Vesna Lalić

Postupak se vodi zbog tvrdnji da je Gašić kao gradonačelnik Kruševca odobravao novac iz gradskog budžeta medijskim preduzećima u vlasništvu članova svoje porodice.
Prema podacima Agencije za privredne registre, Gašići imaju dve reklamne agencije, jednu firmu za proizvodnju televizijskog programa i tri televizije, preneo je nedeljnik "Vreme".
Prema Zakonu o Agenciji za borbu protiv korupcije sukob interesa je kada funkcioner ima privatni interes koji može da utiče na "postupanje funkcionera u vršenju javne funkcije, odnosno službene delatnosri na način koji ugrožava javni interes".
Zakon dalje navodi da se javni interes ne sme podrediti privatnom interesu, koji je definisan kao bilo kakva korist za funkcionera ili povezano lice.
Nedeljnik podseća da je Savet za borbu protiv korupcije nedavno objavio izveštaj o vlasničkoj strukturi i kontroli medija koji, između ostalog, pokazuje da njegova Televizija Plus, zbog višegodinje blokade računa, posluje preko firme njegove žene.

Ministar Gašić tvrdi da su optužbe agencije protiv njega neistinite.

Poslednji komentari
  • boki Vreme: 21.05.2015 13:28h

    Sve lokalne TV imaju finasisku podrsku lokalnih politicara.

  • srpce Vreme: 21.05.2015 13:53h

    Kao i do sada možete da mu pljunete pod prozor.

  • Stanko Simić Vreme: 21.05.2015 14:39h

    Treba ispitati finansijsko i drugo poslovanje Agencije za borbu protiv korupcije.Niko nije kažnjen zbog nameštanja konkursa za radno mesto internog finansijskog kontrolora u Agenciji za borbu protiv korupcije o kome je ne baš tačno i ublaženo pisala, pistaljka.rs. Iako je državni organ koji treba da suzbija korupciju ona se koruptivno ponaša. Novom sistematizacijom radnih mesta pokušano je zataškavanje ovog skandala. Administrativni odbor Skupštine trebalo je da se pozabavi ovim slučajem, a ne da odobrava promenu sistematizacije radnih mesta i zapošljavanje lica po ugovoru na osnovu diskrecione odluke direktora. Konkretna postupanja ovog organa opstruišu napore časnih pojedinaca da se odupru i prijave korupciju. Za ovakvo stanje odgovorni su uprava i zaposleni,a posledica je načina na koji su se uposlili. Popuna ovog organa od samog njegovog nastanka do danas vršena je suprotno propisima.

  • vitez Vreme: 21.05.2015 15:18h

    Ne dam Batu.

  • milomir.dv Vreme: 21.05.2015 15:56h

    50.000 dinara kazna,pa nek se češa.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP