Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

MINISTAR ODBRANE KRENUO STOPAMA NEMANJIĆA

Gašić gradi crkvu

Autor: Maja Keranović | 02.04.2015 - 07:00:00h | Komentara: 20

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić nije jedini političar koji gradi crkvu. To isto čini i ministar odbrane Bratislav Gašić. Kako „Alo!“ saznaje, Gašić je zajedno sa svojom porodicom ktitor crkve koja se gradi na brdu Bagdala kod Kruševca, a to je za naš list potvrdio i sam ministar.

Radovi  na Bagdali

Radovi na Bagdali

- Tačno je. Ktitor sam crkve, zajedno sa svojom porodicom. Velika mi je čast što imam mogućnosti da pomognem da se izgradi crkva na mestu gde je još pre 10 godina zacrtano da se ona podigne. Reč je o dva hektara zemlje na Bagdali koje je dala opština.

Stari vernik: Bratislav Gašić

Stari vernik: Bratislav Gašić | Foto: Petar Dimitrijević

Kada sam 2012. godine, na Vidovdan, dobio Orden Svetog Save od patrijarha Irineja i episkopa kruševačkog Davida, pitao sam kako i na koji način mogu da pomognem i drago mi je što sam u mogućnosti da to i učinim - rekao je za „Alo!“ Gašić. On navodi da se još pre godinu dana ušlo u postupak dobijanja svih potrebnih dozvola, a kada su stigle, pre mesec i po počela je priprema za izgradnju i ukopavanje temelja buduće crkve, a svečani čin tim povodom planiran je na Uskrs. Crkva, čiji su ktitori Gašići, biće izgrađena pored Njegoševe kapele.
Upitan odakle mu novac za izgradnju crkve, Gašić navodi da je privatnik već 27 godina, a da se privatnim poslom bavi i njegov brat.

Ovako će izgledat  zadudžbina Gašića

Ovako će izgledat zadudžbina Gašića


- Za razliku od drugih, ja sam ušao u politiku sa „audijem Q7“, a ne sa „fićom“. Pitanje otkud novac je zapravo za one koji u politiku ulaze sa „fićom“, a iz nje izlaze sa „audijem“. Moja porodica i ja smo uvek pomagali kad god, gde god i kome god smo mogli i to svi znaju, a budite sigurni da ćemo to i dalje činiti - navodi Gašić.

„Ma kakva pokajnica“


Na društvenim mrežama već nekoliko dana kruži priča o tome da ministar, izgleda, gradi crkvu, a pojedini i pitaju da li je reč o crkvi pokajnici zbog pada vojnog helikoptera.
- Mrzitelji, umesto da mrzite, uradite nešto dobro. To im poručujem. Pogledajte hronologiju izgradnje i sve ostalo, pa izvedite zaključak. Je l’ izgradnja Njegoševe kapele bila zbog iskupljenja? Ma dajte, molim vas - kaže Gašić.

Poslednji komentari
  • Vin Vreme: 02.04.2015 08:33h

    Ko ce onda da finansira crkvu u krugu kasarne u carskom gradu?

  • Gervasijus Vreme: 02.04.2015 08:42h

    Crkva od keramičkih pločica

  • ceca Vreme: 02.04.2015 08:51h

    Bolje da je podigao neku fabriku ili bar radionicu da nesto i proizvedemo.

  • braco Vreme: 02.04.2015 09:53h

    Daleko si ti od Njegosa i otkud ti ideaja paceru da uopste spominjes njegovo ime u bilo kom kontekstu. Nekaadasnji ministri odbrane se mrtvi u grobu prevrcu kada je u pitranju rad ne samo tebe nego i tvojih bar 5 prethodnika. Ej Srbijo, yar Gasic da postane yaduybinar. Od cega je gradis nesreco. Od cijih para.

  • dula Vreme: 02.04.2015 10:03h

    Mislite da gradnjom crkve mozete ispraviti ili pokajati se koliko ovaj narod pati!Ima Boga ,mozete Vi graditi i HRAMOVE i KATEDRALe ali cete ispastati za ovaj ojadjeni narod!!!Cini dobro dobru se NADAJ !

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP