Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

DANAS SKUP LOKALNIH FUNKCIONERA SNS U KRUŠEVCU

Gašić: SNS uvodi novi princip povećane odgovornosti!

Autor: Tanjug | 29.09.2013 - 09:06:00h | Komentara: 0

Potpredsednik SNS Bratislav Gašić i gradonačelnik Kruševca izjavio je, povodom današnjeg skupa lokalnih funkcionera SNS u tom gradu, da naprednjaci od samog osnivanja uvode nove principe, a jedan od njih je i povećan nivo odgovornosti svih funkcionera stranke.

Bratislav Gašić

Bratislav Gašić | Foto: Rajko Ristić

"Naravno, i ono o čemu stalno pričamo, a to je prolazno vreme, šta smo uradili za godinu dana", rekao je Gašić za RTS.

Prema njegovim rečima, na sastanku, koji počinje u 13 sati, a kojem će prisustvovati lider stranke Aleksandar Vučić, lokalni funkcioneri iz redova te stranke podneće izveštaj o tome šta je njihova lokalna samouprava uradila bolje nego što je dosad bilo.

"Dosad su u Srbiji predsedici opština, gradonačelnici bili zadovoljni svojim foteljama, velikim i toplim kabinetima a narod nije ziveo bolje. Hajde da vidimo šta smo mi to uradili proteklih godinu dana da narod zivi bolje", kazao je Gašić.
Kako je naveo, opravdanje mnogim gradonačlenicima i predsednicima opština može da bude što su lokalne samouprave zatekli u katastrofalnom stanju, sa ogromnim dugovima lokalnih jafnih preduzeća koji su prelazili milione evra.

Gašić je kao primer naveo Vrnjačku Banju, koja je druga opština po zaduženosti iza Beograda i gde je predsednik opštine mlad čovek, energičan, školovan i željan dokazivanja, ali, kako je dodao, ako čitav budžet ode na isplacivanje kredita i dugova iz prethodnog perioda nemoguće je da uradite bilo šta.

Zato, kaže on, na današnjem sastanku se želi dogovor o tome koja je pomoć potrebna da bi se za šest meseci ponovo sastali i rekli u čemu se uspelo.

Gašić istovremeno napominje da SNS nije zadovoljna svim svojim gradonačelnicima i predsednicima opština i da i medju njia ima "ljudi koji su bili samozadvoljni".

"To ćemo i da kažemo. Jedini način da Srbija bude moderna zemlja jeste da sa našim narodom radimo 24 sata do nivoa koji naši gradjani zašlužuju", rekao je on i dodao da danas neće biti smena.

Kako je najavljeno iz SNS, skupu lokalnih funkcionera u Kruševcu prisustvovaće lider naprednjaka Aleksandar Vučić i najviši funkcioneri stranke, a u Domu sindikata okupljenima će se obratiti Vučić i Gašić.

Prethodno će u Chićevcu biti otvorene prostorije SNS, a potom će gradonačelnik Kruševca Gašić pokazati šta je sve urađeno u gradu od kada je on na njegovom čelu.

Gašić je ranije rekao Tanjugu da je planirano da stranačkom skupu prisustvuje 96 predsednika opština i gradonačelnika, većina ministara iz SNS (neće biti nestranačkih ličnosti), državni sekretari i lider stranke.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP