Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SVEČANOST POVODOM DANA KRUŠEVCA

Gašić ugostio pilote!

Autor: D. R. | 18.10.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Ministar odbrane Bratislav Gašić, u znak zahvalnosti za sve što su prikazali na vojnoj paradi održanoj u Beogradu, juče je u svom rodnom gradu Kruševcu ugostio ruske i srpske pilote. Kruševac su posetili piloti ruske avio-grupe “Striži”, svi naši letači koji su učestvovali na paradi “Korak pobednika” i srpski piloti koji su pomagali našim građanima tokom majskih poplava.

Svečanost  povodom Dana Kruševca

Svečanost povodom Dana Kruševca

Posle obilaska centra grada i razgovora sa građanima, Gašić se zahvalio ruskim pilotima na tome što su učestvovali na vojnoj paradi povodom 70 godina od oslobođenja Beograda, a predstavnicima srpskog vojnog vazduhoplovstva je poručio da “po umeću ne zaostaju za kolegama iz Rusije”. Juče su svi zajedno obišli znamenitosti grada Kruševca: Spomenik kosovskim junacima, a posetili su zgradu opštine i obišli Crkvu Lazarica.


Ruski i srpski piloti, kao i Gašić, razgovarali su sa građanima ispred Spomenika kosovskim junacima, a mnogi od prisutnih građana su iskoristili priliku da se slikaju sa dragim gostima. Pilot Vojske Srbije Predrag Bandić je zahvalio građanima Kruševca na dočeku koji su im priredili ispred Spomenika kosovskim junacima.

“Leteli smo krilo uz krilo, zajedno s kolegama iz Ruske Federacije, i to je simbolika koja pokazuje 70 godina dugu spremnost dve armije, da se zajedno borimo protiv fašizma”, rekao je Bandić.

Gradonačelnik Kruševca Dragi Nestorović je prilikom posete gradskoj kući uručio ključeve grada Kruševca Bratislavu Gašiću u znak zahvalnosti za sve što je učinio za svoj rodni grad i kao njegov gradonačelnik i sada kada je na poziciji ministra odbrane. Ministar Gašić je pozdravio i ruske i srpske pilote i izjavio da je ovo još jedan korak ka njihovom zbližavanju i saradnji.
“Pokazali ste zašto se Srbija oseća ponosnom”, rekao je on.

Pilot ruske svetski poznate letačke grupe “Striži” Sergej Orijaganov istakao je da je za njega i njegove kolege bila velika čast što su nastupali na vojnoj paradi. On je zahvalio na pozivu da nastupaju na velikom događaju, poput obeležavanja 70 godina od oslobođenja Beograda od fašizma, kao i građanima Kruševca na dočeku koji su im priredili.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP