Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

BRUKA!

Gasna obilaznica oko Zorane!

Autor: M. D. - S. V. | 22.11.2013 - 07:02:00h | Komentara: 12

Svečana ceremonija otpočinjanja izgradnje deonice gasovoda „Južni tok” zakazana za nedelju ponovo je poljuljala odnose između Dušana Bajatovića i Zorane Mihajlović.

„Još uvek nisam dobila zvaničan poziv za svečanu ceremoniju, ali ga očekujem“: Zorana Mihajlović

„Još uvek nisam dobila zvaničan poziv za svečanu ceremoniju, ali ga očekujem“: Zorana Mihajlović | Foto: Aleksandar Dimitrijević

Kako „Alo!” saznaje, „Srbijagas“, koji je sa „Gaspromom“ domaćin ovog događaja pokušao je da zaobiđe ministarku energetike na svečanoj ceremoniji, pa ona nije bila uvrštena na inicijalnu listu govornika, a njenog imena do juče kasno poslepodne nije bilo ni na spisku zvanica koje će prisustvovati ovom važnom događaju, a koji je od strane Predsedništva Srbije poslat medijima.


Ipak, u ovom pozivu uredno su navedeni gosti iz Rusije, pored srpskih zvaničnika i Dušana Bajatovića.

- Na svečanoj ceremoniji učestvovaće predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić, predsednik Vlade Republike Srbije Ivica Dačić, ministar energetike Ruske Federacije Aleksandar Novak, predsednik upravnog odbora OAO „Gasprom” Aleksej Miler, kao i generalni direktor „Srbijagasa” Dušan Bajatović - stoji u saopštenju koje je poslao Simo Čulić iz Službe za saradnju sa medijima predsednika Republike, a zanimljivo je da se novinari pozivaju na događaj datiran na 24. septembar, umesto novembar.

Međutim, informacija o novom pokušaju da se Mihajlovićeva isključi iz poslova vezanih za „Južni tok“ razbesnela je vicepremijera Aleksandra Vučića, koji je poručio da svečane ceremonije neće ni biti ukoliko resorna ministarka ne bude na zasluženom mestu.

Na spisku gostiju uredno se nalazi ruski ministar energetike Aleksandar Novak

Na spisku gostiju uredno se nalazi ruski ministar energetike Aleksandar Novak


- Ministarke nije bilo ni na listi zvanica, a njenog imena nema ni u najavi koja je poslata medijima niti je iz Predsedništva Srbije ili „Srbijagasa“ predloženo da se na ovom događaju obrati. Kada je Vučić čuo za ovaj incident, poručio je da događaja neće ni biti ako iko pokuša da iz njega isključi resornu ministarku - navodi naš izvor iz Nemanjine 11. Tako je ovaj „nesporazum” brže bolje rešen, a organizatori su juče kasno poslepodne pravili novi protokol i slali pozivnice.
Da do jučerašnjih kasnih sati nije dobila pozivnicu potvrdila nam je i sama ministarka.

- Još uvek nisam dobila zvaničan poziv za svečanu ceremoniju otpočinjanja izgradnje deonice „Južnog toka“, ali verujem da ću ga dobiti i da ću prisustvovati ovom značajnom događaju, kao što ću i potpisati i Ugovor o obavljanju delatnosti od opšteg interesa, koji je jedan od tri ugovora koji će u nedelju biti potpisani - izjavila je Zorana Mihajlović za naš list.
S druge strane, u „Gaspromu“ i „Srbijagasu“ juče su za naš list poručili da „upravo šalju pozive”.

- Upravo šaljemo pozive. Ministarka Mihajlović ne samo da će da dođe, nego će i da potpiše jedan od dokumenata, a nije isključeno da će kratko i da se obrati. Ne znamo odakle Predsedništvu da šalje takvo saopštenje kada smo mi domaćini i organizatori ovog događaja, na koji smo, inače, pozvali sve članove Vlade - rečeno nam je juče u ovim kompanijama.

Simo Čulić

Simo Čulić

Predsedništvo: Zorana možda dolazi, ali neće da govori!


Zbog činjenice da imena ministarke energetike nema na spisku zvanica koji je novinarima poslat s Andrićevog venca, a distribuiran i preko kancelarije za saradnju s medijima, „Alo!” je pozvao i Simu Čulića iz pres službe Predsedništva koji je naveden kao kontakt osoba za sve dodatne informacije u vezi sa svečanom ceremonijom.
- Dobro, proverićemo tu informaciju. Možda će doći, ali neće da govori... - kratko je prokomentarisao Čulić. Na pitanje da li se radi o nenamernoj grešci ili im je ruski ministar eneregetike draži od Mihajlovićeve, pa je zato nisu stavili na spisak, on je ovako reagovao:
- Kažem, proverićemo, ako treba poslaćemo novo saopštenje. Uostalom, vi novinari i treba da budete bolje informisani od svih!

Poslednji komentari
  • Rakun Vreme: 22.11.2013 07:54h

    Nemojte da mi Zoku sikirate, taman posla da bi Vučić prešao preko ovog skandala. Bravo Aleksandre, red je red i ima da se poštuje. Ovo sa socijalistima postaje strašni sud, izlaz se zna.

  • mima Vreme: 22.11.2013 08:36h

    Nista cudno! Ovakve stvari mogu da se dogode samo u Srbiji. Da nam Rusi, odredjuju cene, uslove, ko ce pregovarati, ko ce potpisivati i sl. Pitam se cemu ovo sve vodi? Ministarku Rusi zaobilaze u sirokom luku a Bajatovic im odgovara. Zelim gospodji ministarki da istraje, jer nije lako imati protiv sebe Bajatovica i Ruse.

  • DSV Vreme: 22.11.2013 08:55h

    SAmo su lopovi pozvani!

  • jovan Vreme: 22.11.2013 09:49h

    Cuj, Predsednistvo Srbije organizuje svecanost a drug Vucic preti da nece ni biti svecanosti ako njegova pulenka ne bude pozvana!? Pa ko misli da je taj covek, on je podivljao nacisto, on vise nema kontrolu, Boze me prosti!

  • ruzica Vreme: 22.11.2013 10:24h

    Muka mi je od svih, a narocito od rusofila koji prodadose nase resurse. Ova Zorana, koliko god da mi je isto tako nesimpaticna izgleda jedina gleda interese Srbije. Iovako smo bedni i siroti, jos samo da nam Rusi kroje kapu! Toma Diploma i Koferce ce nas prodati, nedaj se Zorana!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP