Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

BUGARI NE DAJU DOZVOLU

Gasprom: Južni tok zatvoren, u planu novi gasovod ka Turskoj

Autor: Tanjug | 02.12.2014 - 09:20:00h | Komentara: 2

Projekat Južni tok je zatvoren i Gasprom će izgraditi novi gasovod ka Turskoj, izjavio je predsednik Upravnog odbora Gasproma Aleksej Miler.

Aleksej Miler

Aleksej Miler | Foto: Wikipedia

Novi gasovod ka Turskoj je kapaciteta 63 milijarde kubnih metara gasa, uključujući i 14 milijardi kubika, koje će zameniti tranzit kroz Ukrajinu. Gasovod kroz Tursku bi omogućio transport oko 50 milijardi kubika gasa do čvorišta na grčkoj granici, naveo je Miler u saopštenju Gasproma dostavljenom sinoć Tanjugu.
Početna tačka za ovaj gasovod će biti kompresorska stanica "Ruskaja", koja je prvobitno planirana za Južni tok, precizirao je Miler.
Gasprom će formirati novo pravno lice u Rusiji zaduženo za gasovod do Turske, rekao je Miler, posle izjave predsednika Rusije Vladimira Putina u Ankari da "Rusija u aktuelnim uslovima ne može da nastavi sa realizacijom Južnog toka, uzimajući u obzir činjenicu da do sada nismo dobili dozvolu iz Bugarske o gradnji tog gasovoda".

Tabloid navodi  da šef Kremlja  zbog smrtonosne  bolesti želi da  obnovi rusko  carstvo:  Vladimir Putin

Evropa neće Južni tok: Vladimir Putin | Foto: Profimedia

 
"Ako Evropa ne želi da realizuje projekat Južni tok, onda i neće biti realizovan", rekao je ruski predsednik, aludirajući na nespremnost Evropske komisije da da "zeleno svetlo" projektu kojim bi se ruski gas dopremao do zemalja južne Evrope, zaobilazeći Ukrajinu.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da Srbija ni na koji način nije doprinela odluci Rusije da obustavi izgradnju Južnog toka.

I Japanci prepoznali Vučićev trud

Nismo mi krivi: Aleksandar Vučić | Foto: Dušan Milenković

Vučić je iz Izraela, gde boravi u zvaničnoj poseti, povodom izjave predsednika Rusije Vladimira Putina da za sada ne može da nastavi izgradnju Južnog toka, rekao da je očigledno da Srbija trpi zbog sukoba velikih.

"Sedam godina smo ulagali u Južni tok i ni na koji način nismo doprineli takvoj odluci, očigledno je da trpimo zbog sukoba velikih", naveo je Vučić.

Poslednji komentari
  • mia Vreme: 02.12.2014 09:54h

    Ista cekas Vcicu? Da sad svi kleknemom pred tvojom EU. Ehhhhhh moj vucicu i Nikolicu.!

  • Pravda za NIS Vreme: 02.12.2014 10:17h

    Gasprom se prilikom kupovine Nis-a za 400 miliona evra, obavezao da će Izgraditi gasovod Južni tok kroz Srbiju, i gde će od naplaćenih taksi Srbija nadomestiti razliku do 2 milijarde evra, kolika je bila tržišna vrednost Nis-a. Zbog gasovoda im je odobrena i izuzetno niska rudna renta (koju čak i u rusiji plaćaju više). Iz tih razloga i nepoštovanja Ugovora, treba im naplatiti razliku do tržišne vrednosti od 2 milijarde eura, ili poništiti potpisani Ugovor, a Nis vratiti državi!!!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP