Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

VINO NAVODNO POSLATO U CRVENI KRST

Gde je nestalo 6.000 flaša vina?

Autor: Ekipa Alo! | 20.09.2014 - 07:02:00h | Komentara: 1

Preduzeće „Oksibar“ iz Bačke Palanke podnelo je tri krivične prijave protiv predsednika Vlade Vojvodine Bojana Pajtića i pokrajinskog funkcionera Dragoslava Petrovića i Bojana Pajtića, zbog sumnje da su umešani u korupciju.

Vino navodno poslato u Crveni krst, gde nikada nije stiglo

Vino navodno poslato u Crveni krst, gde nikada nije stiglo | Foto: Goran Srdanov

Među tim prijavama je, kako navodi SNS, i ona za „najapsurdniji posao koji je obavila Pajtićeva i Petrovićeva administracija, nezabeležen u svetu u praksi bilo kog državnog organa, banke, investicionog fonda, preduzeća, ili ispostave Crvenog krsta”.


Prema prijavi, njih dvojica su iz Fonda za subvencionisanje pogona novih tehnologija vinariji iz Subotice uplatili 198.522 evra za pogon nove tehnologije, a prvi deo tog duga, 117.573 evra, vinarija je isplatila u robi, isporučivši Pokrajini 6.000 boca “vrhunskog belog vina”. Iz dokumenata koji su priloženi krivičnoj prijavi, vidi se da je Pajtićeva i Petrovićeva vlada 6.000 boca vina stavila na raspolaganje Direkciji za robne rezerve Vojvodine, odakle je ono poslato Crvenom krstu Novog Sada, gde mu se gubi trag, tvrdi SNS.

Kako se vino uopšte ne uklapa u delatnost Crvenog krsta, podnosioci krivične prijave osnovano sumnjaju da je to vino ili ukradeno ili nije ni isporučeno i da je ceo posao fiktivan i svodi se na fabrikovanje lažne dokumentacije. Ako tužilaštvo pokrene istragu, podnosioci krivične prijave očekuju da će biti ustanovljeni pravi razlozi “zašto su pokretani nečuveni poslovi u kojima državni organ trampi 117.573,61 evra za 6.000 zagonetnih boca vina, po ceni od dvadesetak evra za svaku”, navodi se u saopštenju.
Poslednji komentari
  • ljubica Vreme: 20.09.2014 10:48h

    E sta svasta necemo da cujemo od demokrata? 6.000 litara vina poslato u Crveni krst. Pa jesu li tamo sve alkoholicari? Bilo bi normalno da su poslali 6.000 litara mleka.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP