Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PRAJD

Gde su pare od parade?

Autor: B. Majdarević | 05.10.2012 - 00:02:00h | Komentara: 0

Otkazivanje „Parada ponosa“ otvorilo je pitanje šta će biti sa novcem koji su organizatori dobili na ime njenog održavanja. Dok iz „Beograd Prajda 2012.“ tvrde da su od norveške, nemačke i holandske ambasade dobili ukupno 39.000 evra za svih sedam dana manifestacije, izvori „Alo!“ tvrde da suma koja im je donirana premašuje 100.000 evra!

Do kraja godine položiće sve račune: Organizatori „Prajda“

Do kraja godine položiće sve račune: Organizatori „Prajda“

Jedan poznati gej aktivista, koji je insistirao na anonimnosti, tvrdi da su organizatori „Parade ponosa“ samo od nemačke ambasade dobili 40.000 evra, dok su Amerikanci, tvrdi, na konto „Prajda“ uplatili čak 80.000 dolara.


- Pouzdano znam da su im Nemci dali 40.000 evra, od američke ambasade i agencije za međunarodni razvoj USAID dobili su 30.000 dolara. Američki Institut za održive zajednice im je još letos donirao 50.000 dolara, a znam i da je bilo finansijske podrške i od Holandije, Norveške i Švedske - tvrdi naš sagovornik.

Premijer: I Amerika se mnogo razočarala

Premijer: I Amerika se mnogo razočarala


Dačić: Preterali sa ruganjem Isusu!


Premijer Ivica Dačić svalio je krivicu za zabranjivanje gej parade na organizatore izložbe „Esse homo“, koja je bila postavljena u okviru „Nedelje ponosa“.
- Želim da izrazim veliko ogorčenje i najoštrije osudim izložbu koja je u okviru takozvane Nedelje ponosa organizovana u Beogradu. To je očigledna provokacija, koja je sigurno doprinela zabrani ovogodišnje šetnje, odnosno „Prajda“ - rekao je Dačić.
On je rekao da su SAD izrazile zabrinutost i razočaranost što nije organizovana gej parada u Beogradu, ali je dodao da je trebalo da izraze „protivljenje jer je Isus Hrist na izložbi izvrgnut ruglu“.

Pre njega su pitanje finansiranja „Prajd vika“ i same šetnje potegle i Dveri, koje su, doduše bez konkretnog dokaza, baratale sumom od čak 700.000 dolara.

Međutim, Goran Miletić, jedan od organizatora ove manifestacije, kaže za „Alo!“ da spekulacije koje su se u vezi s doniranim parama proteklih dana pojavile nemaju veze s realnošću, te da budžet za čitav „Prajd vik“ iznosi okruglo 39.000 evra.

- Ma to nema veze sa životom! Ambasade Norveške, Nemačke i Holandije ukupno su nam donirale 39.000 evra, a kako nam je rečeno, oni će, isprovocirani ovim insinuacijama, i sami u narednim danima obelodaniti koliko su tačno novca dali. Recimo, od USAID-a ove godine nismo dobili ništa, nego to neko priča napamet pozivajući se na prethodne godine - kaže Miletić.

On najavljuje i da će do kraja godine javnost imati uvid u kompletne tokove novca kada je reč o „Prajdu“.

Inače, organizatori gej parade najavili su da će umesto zabranjenog skupa biti održana „Parada između četiri zida“ u beogradskom medija centru. Kako je najavljeno, „Parada između četiri zida“ počeće u 10 sati, a očekuje se prisustvo brojnih poznatih ličnosti. 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP