Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PARADA

Gejevi u znak protesta sedeli na stiroporu kao Toma!

Autor: B. M. - R. K. | 07.10.2012 - 00:02:00h | Komentara: 0

Po ugledu na predsednika Srbije, organizatori „Parade ponosa“ su nakon simboličnog performansa juče ispred medija centra zaseli na stiropor, boreći se za svoja prava. Međutim, za razliku od Tomislava Nikolića, srpski gejevi su izabrali roze varijantu i umesto pretnji štrajkom glađu, držali poruku: „Vidimo se 28. 9. 2013“!

Parada u četiri zida

Parada u četiri zida | Foto: M. Milanković

Utešna manifestacija „Parada u četiri zida“, koja je organizovana umesto zabranjene šetnje, počela je minutom ćutanja u čast Vojina Dimitrijevića, koji je zdušno podržavao gej aktiviste u Srbiji. Velika sala medija centra bila je dupke puna, a centar grada je bio pod opsadom policije. Međutim, zanimljivo je da uprkos visokim merama bezbednosti posetioci skupa nisu bili ni legitimisani ni pretresani, pa je praktično svako mogao da unese šta hoće. Ipak, kontrola je bila rigorozna pri izlasku sa improvizovanog „Prajda“, pa učesnici tokom manifestacije nisu mogli da izađu ni da kupe hranu i vodu, a i po završetku „Parade“ puštani su u manjim grupama. Iako im je bilo zabranjeno da izađu na ulicu, organizatori su izvadili roze stiropor i posedali ispred medija centra, izrazivši nadu da će im nova vlast iduće godine omogućiti šetnju od 970 koraka.


Inače, „Paradi u četiri zida“ prisustvovali su šef delegacije EU u Srbiji Vensan Dežer i švedska ministarka za evropska pitanja Birgita Ulson, kao i poslanica Evropskog parlamenta iz Holandije Marija Kornelisan, koja je članovima organizacionog odbora predala pano sa likovima ljudi koji su virtuelno podržali održavanje „Prajda“. Cela manifestacija bila je završena već do pola jedan, a MUP je saopštio da je protest u Beogradu protekao bez incidenata.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP