Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

DOSTA BAHAĆENJA

Generali ostaju bez limuzina!

Autor: B. Jelovac | 06.05.2014 - 20:00:00h | Komentara: 5

Novi ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, kako „Alo!“ nezvanično saznaje, već je oduzeo službena vozila svima koji su zaposlenim u kabinetu ministra, dok će danas bez automobila visoke klase ostati svi generali i načelnici policijskih uprava u MUP-u.

službena kola

Dosta bahaćenja u preskupim kolima! | Foto: Vesna Lalić

Poštujući uredbu o korišćenju službenih vozila koju je Vlada donela 1. maja, Stefanović je, naime, kako je i najavio, na prvom kolegijumu koji je održao u sedištu MUP-a po stupanju na novu funkciju već počeo sa uštedama.

- Iako se znalo da se to mnogima neće dopasti i da će biti raznih objašnjenja zašto su ti automobili potrebni, Stefanović je bio odlučan da će na vozilima uštedeti kako je na sednici Vlade odlučeno. Otuda su već od juče svi iz kabineta, uključujući pomoćnike ministra, savetnike, šefa kabineta, ali i zaposlene u biroima za strateško planiranje, međunarodnu saradnju, pritužbe i predstavke i za informacije od javnog značaja, ostali bez automobila. Veliki broj njih je juče na posao došao gradskim prevozom. Prosto, njima po prirodi posla ti automobili nisu potrebni 24 sata dnevno, niti u službene poslove može spadati njihovo dolaženje i odlaženje s posla - kaže naš izvor.

Nebojša Stefanović

Nebojša Stefanović: Oduzima sva vozila visoke klase vrhuši MUP-a

 

ALO! INICIJATIVA

Prodati "audije" i pare dati deci poginulih policajaca

Prodati „audije“, pare dati deci
poginulih policajaca
Premijer Aleksandar Vučić je najavio da će pola državnog voznog parka, koji se procenjuje na 50.000 automobila, završiti u garaži, a da će i od te polovine polovina biti prodata. „Alo!“ zahteva od nadležnih da novac od prodaje limuzina, koje su do sada vozili visoki policijski funkcioneri, bude usmeren u fond za pomoć deci i porodicama policajaca koji su stradali na dužnosti. Samo u poslednje četiri godine na dužnosti su ubijena petorica policajca: Goran Đorđević (44) kod Bujanovca, Miroslav Stamenković (27) u Vlasotincu, Slobodan Cvetić (41) i Aleksandar Rkman (29) u Beogradu i Željko Zečević (31) kod Tutina. Više njih je teško ranjeno. M. K.

Stefanović planira da danas oduzme i sva vozila visoke klase, bukvalno vrhuški MUP-a , tako da će bez luksuznih automobila poput „audija“ A8 i „mercedsa“ S klase ostati svi policijski generali i načelnici bez izuzetka. Ovi automobili mahom su oduzimani u finansijskim istragama i dodeljivani MUP-u na korišćenje.

- Bez stalnog vozila ostao je i sam ministar policije, pa tako mogu i ostali, koji s obzirom na to da su načelnici ne rade na terenu, a posebno nemaju potrebu za tim luksuznim vozilima. Još uvek se čekaju upotpunjeni podaci sa koliko vozila MUP raspolaže, ali se procenjuje da ih samo u sedištu Uprave kriminalističke policije ima oko 480. Tako da će se i o tome narednih dana odlučivati - kaže naš izvor, dodajući da će normalno sve upotrebe vozila koja su zaista u svrhu posla biti dozvoljene.

Stefanović je odmah po dolasku na čelo MUP-a održao sastanak sa rukovodećim kadrovima, gde je zatražio da se sačini presek stanja finansija i troškova Ministarstva i odmah razgovarao o mogućim uštedama, kako bi novac bio preusmeren tamo gde je najpotrebniji. Od njega juče nismo uspeli da dobijemo komentar na naša saznanja o merama koje je sproveo.
Prema Uredbi o načinu korišćenja službenih vozila, propisano je da pravo na službeno vozilo visoke klase na stalnom korišćenju imaju samo predsednik Republike, predsednik Narodne skupštine, predsednik i potpredsednici Vlade, predsednik Ustavnog suda i predsednik Vrhovnog kasacionog suda.
Propisan je i način racionalnog korišćenja službenih vozila, kako bi se postigle maksimalne uštede, prema kojem svi državni funkcioneri moraju da popunjavaju poseban zahtev ukoliko žele da koriste državno vozilo.
Poslednji komentari
  • smederevac Vreme: 07.05.2014 00:12h

    imam ja jedan pravi predlog za ova vozila, svim taksistima pre svega samostalcima a kasnije i udruženjima omogućiti otkup istih na više rata i po povoljnim uslovima mislim bez kamate naravno, vajda svima

  • beli Vreme: 07.05.2014 06:25h

    svaka cast,i krajnje je vreme bahatosti i koriscenja sluzbenih vozila u privatne svrhe koje je prevrsilo sve mere koje samo kod nas u Srbiji ima..

  • Rozmary Vreme: 07.05.2014 07:13h

    Daj Bože da bude tako! No sumnjičav sam, malo kada uspeva da se naše glavešine lako odriču beneficija. To je sada udar na njihove ličnosti, autoritete pred gospodjama "ministarkama" koje komšije i prijatelje ne mogu pogledati u oči. Mlograđanština vlada u vrhovima i kič. Stotinu će promeniti vera dok ne bude kako im je volja.

  • milos Vreme: 07.05.2014 16:11h

    Bravo za predlog novina ALO

  • cobra Vreme: 07.05.2014 16:46h

    Nece vise biti saobracajne guzve po gradu....

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP