Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

OBIŠLA OBRENOVAC

Georgijeva predala pomoć EU!

Autor: Tanjug | 21.05.2014 - 10:19:00h | Komentara: 1

Evropska komesarka za međunarodnu saradnju, humanitarnu pomoć i vanredne situacije Kristalina Georgijeva predala je danas u Beogradu ministru unutrašnjih poslova Srbije Nebojši Stefanoviću pomoć u borbi protiv poplava.

Kristalina Georgieva

Kristalina Georgijeva | Foto: Profimedia

Ona je danas, prilikom obilaska Centra sektora za vanredne situacije, predala generatore, pokretne jedinice za rasvetu terena sa dizel generatorom i opremu za rasvetu, tuševe za vanrednu situaciju i grejače za vodu, koje donira Euleks.

Georgijeva je kazala da je pored toga na raspolaganje za snabdevanje stanovništva u ugroženom području stavljen i helikopter.

"Imperiosinirani smo snažnim reagovanjim srpskih vlasti i Ministarstva unutrašnjih poslova. Ponosni smo što možemo da budemo uz vas u ovim teškim danima"; kazala je Georgijeva.

One ja ukazala da će ovi generatori snabdevati strujom 1.000 porodica i da dolaze u trenutku kada moraju da budu mobilisane najveće moguće snage.
Georgijeva se posebno zahvalila Euleksu na brzom i operativnom reagovanju.
Stefanović je rekao da je Srbija zahvalna Evropskoj komisiji na donaciji koja će omogućiti da preko 1.000 domaćinstava dobije struju.

Generatori će omogućiti da pre svega oni gradovi i mesta koji su ostali u potpunosti bez snabdevanja električnom energijom mogu da počnu da bolje funkcionišu, dodao je on.

"To ide ruku pod ruku sa naporima koje vlada čini da se omogući vraćanje normalnog života, distribucije hrane, vode i lekova", kazao je ministar, dodajući da se u ovom trenutku radi na proceni štete i onoga što su najbolji sledeći koraci.

Zajedno sa vladinim timovima i svim ministarstvima Ministarstvo unutrašnjih poslova će se posvetiti tom poslu u narednim danima.

"Mi završavamo sve poslove koji su u ugroženim područjima najvažniji. Obezbeđujemo da se linije snabdevanja normalno odbvijaju i da stanovništvo oseća što manje posledice ove katastrofalne poplave", naglasio je on.

Evropska komesarka, zajedno sa ministrom Stefanovićem, prethodno je obišla Obrenovac, gde se na licu mesta upoznala sa posledicama poplava koje su još uvek prisutne u većim delovima ovog grada.
Poslednji komentari
  • majka Vreme: 21.05.2014 10:55h

    EU se jedva setila da posalje pomoc a kada je trebalo spasavati ljudske zivote nigde je nije bilo.Vredniji su spaseni ljudski zivoti od celokupne novcane pomoci, gospodo iz EU, i ako mislite da ne znamo ko je prvi pritekao u pomoc, onda se varate. To je vama zasmetalo.A gospodinu americkom ambasadoru porucujem: pamtim vase oklevanje da pruzite pomoc a ta pomoc od 100 000 je nevidjeni cinizam!Srbijo, drzi se, moc naroda je bezgranicna!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP