Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SLAVKO. S IZ NOVOG SADA SE RADOVAO IZBORIMA

Glasao pa preminuo!

Autor: N.N.T. | 16.03.2014 - 11:22:00h | Komentara: 1

Osamdesetsedmogodišnji Slavko S. iz Novog Sada preminuo je na biračkom mestu u novosadskoj Osnovnoj školi "Ivo Lola Ribar", nakon što je ubacio listić u glasačku kutiju. Ekipa Hitne pomoći obavila je reanimaciju ali starcu na žalost nije bilo pomoći.

Izborno mesto u Novom Sadu u ulici Kraljevića Marka

Izborno mesto u Novom Sadu u ulici Kraljevića Marka | Foto: Nikola Travica
Prema tvrdnjama ljudi koji su se zatkli na biračkom mestu 183, u Ulici Kraljevića Marka, starac je izdahnuo pošto mu je prethodno pozlilo. Iako se na licu mesta zadesila i jedna medicinska radnica, koja je pokušala da pomogne Slavku do dolaska ekipe hitn pomoći, koja je ubrzo stigla Slavku S.nije bilo pomoći

- Hitna pomoć je, oko 8.30 sati, dobila poziv da je na biračkom mestu, u novosadskoj Osnovnoj školi "Ivo Lola Ribar" muškarcu pozlilo i da je izgubio svest. Ekipa Hitne pomoći došla je na lice mesta, obavljena je reanimacija ali pacijentu nije bilo pomoći - rekla je dr Sanja Nenadić Pokrajac portparolka Zavoda za hitnu medicinsku pomoć.


O događaju je odmah obaveštena i policija, jer se smrtni slučaj desio na javnom mestu.Glasački mesto je odmah zatvoreno, sve dok nije obavljen uviđaj, nakon čega je telo pokojnika preneto na Institut za sudsku medicine, nakon čijih rezultata će biti poznato više detalja o tragičnom događaju.

Slavkove komšije u ulici Vojvode Šupljikca kažu da je starac sam živeo u stanu zgrade koja je pre desetak godina napravljena upravo na njegovom placu, gde je nekada imao kuću. Čitav život je proveo radeći sa mladima, kojima je želeo lepšu i svetliju budućnost, zbog čega je i krenuo da glasa.

Slavko S.

Zgrada u kojoj je stanovao Slavko S. | Foto: Nikola Travica

- Radovao se izborima, pa je zato i otišao ranom zorom da glasa. To je “stara škola”, koja je poštovala sve što zakon nalaže, pa tako i građansku dužnost. Verovao je u bolje sutra, ali eto na žalost to bolje nije dočekao. Iako je bio star, bio je pun života. Imao je ogromnu želju za životom i da mladi u Srbiji dožive, kako je sam govorio onakav život, kakav se pamtio u staroj Jugoslaviji – ispričala je za "alo.rs" D.L. jedna od Slavkovih komšinica iz ulice Vojvode Šupljikca.


Mladen Dobrić predsednik biračkog odbora za biračko mesto 183 u školi Ivo Lola Ribar, rekao je da je birač došao, prošao celokupnu proceduru posle čega mu je pozlilo.


Očevidci tvrde da je Slavko S. ubacio glasački listić u kutiju, posle čega je na žalost preminuo.

Poslednji komentari
  • Aleksandar Vreme: 16.03.2014 12:17h

    Informacija bi bila potpuna da ste napisali i jeste li ili nije uspeo da glasa "za bolju budućnost svih nas."

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP