Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

DEMOKRATE POZIVAJU ČLANSTVO U ŠETNJU

Glavni odbor DS pomeren zbog „Prajda“

Autor: M. K. | 18.09.2014 - 07:02:00h | Komentara: 1

Predsedništvo Demokratske stranke je odlučilo da datum održavanja Glavnog odbora bude pomeren sa 28. na 27. septembar, a sednica će biti održana u Nišu, saopštile su juče demokrate.

Demokrate pozivaju članstvo u šetnju

Demokrate pozivaju članstvo u šetnju | Foto: Dušan Milenković

- Predsedništvo je odluku o pomeranju datuma održavanja sednice donelo kako bi članovi stranke koji to žele mogli da podrže „Paradu ponosa“, koja je najavljena za 28. septembar, a ova odluka je istovremeno i poziv članovima da prisustvuju ovom skupu - navodi se u saopštenju i ističe da se DS „od svog osnivanja bori za poštovanje ljudskih prava i ravnopravnost svih građana, za društvo tolerancije i solidarnosti u kom niko neće biti meta zbog svog seksualnog opredeljenja i u kom će mržnja prema drugom i drugačijem biti najoštrije sankcionisana“.


- U vreme kada je DS imala dogovornost za rad Vlade Srbije i većinu poslanika u Narodnoj skupštini, usvojen je zakonodavni okvir koji garantuje ravnopravnost svih građana i zabranjuje svaki vid diskriminacije, a poslanici DS-a bili su u organizacionom odboru prve „Parade ponosa“ - navodi se u saopštenju. Inače, zbog toga što je GO DS-a bio zakazan istog dana kada i „Parada ponosa“, i to u Nišu, tu stranku je na Tviteru isprozivao Goran Ješić, potpredsednik DS-a. Nakon toga, Predsedništvo je donelo odluku o pomeranju sednice GO.
Poslednji komentari
  • kalimero2 Vreme: 18.09.2014 14:22h

    Bravo DS, samp to niste ostvarili za put u Jevropu. Ostavrili ste malu nezaposlenost, mali broj penzionera, unapredili prosvetu i neprivredu, umanjili ste i namete narodu. Samo nedostaje parada srama i stida, pa da bude torta sa slagom, pardon beda i tuga sa slagom.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP