Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ALO! OTKRIVA: KO JE RUSKI NEONACISTA KOJI JE UHAPŠEN U BEOGRADU

Glavoseča
intervjuisao Jeremića!

Autor: B. Jelovac - I. Kljajić | 15.05.2013 - 14:28:00h | Komentara: 2

Ilju Gorjačeva (30), vođu paramilitantnog pokreta “Vojna organizacija ruskih nacionalista” (BORN), koji je prošle nedelje uhapšen u Beogradu, ruske vlasti terete za umešanost u osam ubistava na rasno-etničkoj osnovi, među kojima je i odsecanje glave Tadžikistancu Šaripov Ahtamšo Jusufoviču (24) u oktobru prošle godine.

Ilja Goračev

Ilja Gorjačev sa Vukom Jeremićem

Ilju Gorjačeva ruske vlasti terete za umešanost u osam ubistava na rasno-etničkoj osnovi, među kojima je i odsecanje glave Tadžikistancu

Gorjačev je pre poternice, u vreme kada je vodio pokret “Ruski Obraz” bio čest gost u Beogradu, između ostalog bio je gost radikalima u Skupštini, a u leto 2011. je i radio intervju za jedan ruski portal sa tadašnjim ministrom spoljnih poslova Vukom Jeremićem.

Ilja Goračev

Rodbina žrtava Gorijačeva sa njihovim fotografijama

Ilja Goračev

Jeremićev kabinet: Nismo
znali ko je!

U kabinetu Vuka Jermića su nam objasnili da je Gorjačev samo jedan od hiljadu novinara kojima je šef srpske diplomatije tokom mandata od 6,5 godina dao intervju. Kako kažu, svaki akreditovan novinar mogao je da zatraži i dobije razgovor s Jeremićem, a kabinet se pri tom nije bavio njihovim eventualnim krivičnim dosijeima.

- Postojale su informacije da se Gorjačev jedno vreme krio na Kosovu i da se kretao u našem regionu. Koristio je falsifikovana dokumenta i skrivanje mu je olakšavala činjenica da perfektno govori srpski. Rusi ga terete za ubistva i neovlašćeno posedovanje oružja i označili su ga vođom jedne od najopasnijih terorističkih organizacija na svojoj teritoriji. Uhapšen je u trenutku kada je autobusom doputovao iz Banjaluke u Beograd, gde je trebalo da se sastane sa dvojicom pripadnika BORN-a. Trebalo je oni stignu iz Moskve i potom je plan bio odlazak na Krim. Nije pružao nikakav otpor. Uočljivo je bilo da mu ceo levi list prekriva tetovaža sa natpisom “Obraz” - kaže naš izvor iz bezbednosnih službi.

Ruski istražni Komitet, koji je dugo priprema akciju u saradnji sa srpskom Bezbednosno informativnom agencijom (BIA) i beogradskom kancelarijom Interpola, juče je objavio da je istovremeno u Ukrajini uhapšen njegov saborac Mihail Volkov.

- Među ubistvima u Rusiji, u zadnje četiri godine, koja se pripisuju ovoj grupi su i ubistva advokata, novinarke, sudije, antifašističkog aktiviste, tajlandskog prvaka u boksu i ubistvo nekoliko nepravoslavnih žitelja Rusije. Gorjačev u neka ubistva jeste direktno upleten u neka ne, ali recimo u Rusiji se vodi istraga o tome da je umešan u odsecanje glave Tadžikistancu u oktobra prošle godine. Glavu su držali tri dana u frižideru, a potom je zasadili u parku pored gradske većnice u Moskvi. Na nju su stavili nalepnicu sa stihovima “Samo niste u opasnosti... Kad ste u hrastovom sanduku”. Za napad je odgovornost preuzela organizacija “BORN” - otkriva naš izvor, koji kaže da je Gorjačev inače i bivši vođa “Ruskog obraza”, koji je zajedno sa prijateljima osnovao u Moskvi 2002. po ugledu na srpski pokret istog imena.

Radikale posećivao u skupštini!
Ovaj ruski neonacista je prošle godine bio ugošćen čak i u Skupštini Srbije i tada su mu domaćini bili srpski radikali s kojima je godinama blisko sarađivao. Potpredsednik Srpske radikalne stranke Dejan Mirović objašnjava za “Alo!” da je Gorjačev njegov prijatelj i da je u februaru 2012., dok je Mirović bio poslanik, došao u parlament Srbije kao njegov gost lično.
- Neću da komentarišem rad ruskog tužilaštva i njihovih pravosudnih organa, ali znam da se on i u Rusiji i u Srbiji bavio balkanistikom i istorijom. Poslednji put sam ga video 2012. kada je posetio Skupštinu - izjavio je Mirović.

Poslednji komentari
  • Trep Vreme: 15.05.2013 18:49h

    Ovaj Jeremic treba da predje u DSS,imaju tu istu osobinu koja se zove neobavestenost.Sto se sad svi foliraju,pa ti radikali i taj Jeremic odavno forsiraju te jako desne price,iz koje je i ovaj ruski nesrecnik.

  • pero Vreme: 16.05.2013 00:52h

    Gorjačev je legalno boravio u Srbiji, jer je poternica Istražnog komiteta Rusije stigla 8.5. Ovo su lažne optužbe, a Gorjačev je kolateralna šteta sukoba 2 struje u ruskoj vlasti. Surkov(putinov potpredsednik) i Markin(šef Istražnog komiteta koji je poslao poternicu). MUP Rusije za Gorjačevim nije raspisao poternicu. Gorjačev i Surkov su otkrili da šef Istražnog komiteta Rusije prima mito i da ima lažnu diplomu, što će ga koštati položaja, te je ova montirana optužnica osveta.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP