Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

BIVŠI RADNICI HOTELA

Godinama trpimo torturu brata Danice Drašković!

Autor: I. Žigić | 07.06.2015 - 07:00:00h | Komentara: 13

Bivši radnici u beogradskom hotelu “Slavija” tvrde da ih je direktor tog hotela Veselin Jovićević, brat od ujaka Danice Drašković, godinama maltreirao i ponižavao, a na kraju im i podelio otkaze bez osnova, što je potvrdila i Inspekcija rada.

Hotel Slavija

Hotel Slavija | Foto: Dušan Milenković

Kako kažu za “Alo!”, direktor se okomio na njih jer su ukazivali na nezakonito sklapanje poslova hotela. Kako za “Alo!” priča jedan od otpuštenih radnika Željko Matorčević, ni rešenja Inspekcije po kojima je direktor bio dužan da ga vrati na posao nakon neopravdanog otkaza nisu uticala na Jovićevića.

Krivična prijava

Protiv Veselina Jovićevića 2001. je podneta krivična prijava zbog optužbi da je kao direktor Uprave pijaca Beograd proneverio oko 40 miliona dinara u okviru izgradnje poslovnog objekta na kvantaškoj pijaci u vrednosti od sedam do osam miliona maraka. On je tada proveo nedelju dana u pritvoru, ali je sudski proces dugo tapkao u mestu, te Jovićević na kraju nije ni osuđen. Njegovo direktorovanje pijacama obeležile su afere nenamenskog trošenja novca, zapošljavanja rođaka, reketiranja zakupaca tezgi...

- Zaposleni u hotelu već godinama trpe torturu od direktora i još nekoliko ljudi koje je doveo i postavio na visoke pozicije u hotelu, i to mahom ljude iz SPO, pošto je blizak toj stranci - navodi Matorčević. On dodaje da su se mnogi zaposleni tako razboleli, dok je nekoliko njih i otpušteno kada se usprotivilo direktoru.
- Zbog ukupnih uslova smo osnovali sindikat, čiji sam bio predsednik. Sa te pozicije sam upozoravao na brojne ugovore koji su sklapani sa privatnim firmama na štetu hotela. Tako je, recimo, jednoj firmi plaćeno 420 evra po sobi za reparaciju nameštaja, iako je kupovina novog nameštaja koštala manje - 380 evra po sobi. Takođe je uvedeno solarno grejanje, i to bez urađene studije izvodljivosti, a za taj posao je plaćeno oko 50.000 evra. Sistem se pak evo već tri godine ne koristi - navodi Matorčević, kome je ubrzo po ukazivanju na ove stvari uručen otkaz.
- Odmah sam se obratio Inspekciji rada, koja je donela rešenje u moju korist, ali džabe. Jovićević neće ni da čuje da me vrati na posao, iako po zakonu mora - kaže Matorčević. U Inspekciji rada su potvrdili za “Alo!” da su doneli rešenje po kojem je Matorčević trebalo da bude vraćen na posao. Na ime hotela najpre je otišla kazna od 20.000 dinara, a nakon toga još jedna od 180.000 dinara. I pored toga, rukovodstvo hotela je poručilo da Matorčevića neće primiti nazad. Iako smo i od samog Jovićevića pokušali da dobijemo komentar na optužbe radnika, iz hotela „Slavija“ su poručili da nemaju komentar.
Poslednji komentari
  • Misirac Vreme: 07.06.2015 08:13h

    Dokle više ! Kada će policija i pravosudni i poreski organi konačno da počnu da rade koalicione partnere. Skupo nas košta ta izmena Ustava propadosmo načisto od koalicionog kriminala kao novog i najopasnijeg vida organizovanog kriminala !

  • RATKO Vreme: 07.06.2015 10:06h

    Niste fer, prepadoh se!

  • Mirjana Vreme: 07.06.2015 12:21h

    Da. Da. Sto se tice "Gradskih pijaca" pojeo vuk magarca. Krali su svi redom, ali gos. Veselin Jovicevic je zasticen kao beli medved. Za vreme vladavine SPO cela familija Draskovic - Boskovic su vladali beogradom. Od opstine Palilula, Gradskih pijaca Gradjevinarstva, i jos mnogo toga. Kako Vuka Draskovica nije sramota da se uopste pojavi u javnost i komentarise bilo sta i bilo koga.. A o Gos. Danici Draskovic da se i ne komentarise. Njoj daj pare i postavi kiosk ako hoces i usred raskrsnice.

  • nikola Vreme: 07.06.2015 12:26h

    ova dana je druga Mira.radi iz senke,moze joj se

  • miladobrila Vreme: 07.06.2015 13:35h

    Resenje je prosto...gospodina Jovicevica u invalidsku penziju...obavezno ga staviti u UO neke dobre firme...pokloniti mu desetak lokala u centru grada....a Matorcevica,koji se pravi pametan i sve nesto istrazuje, nikako ne vratiti na posao...neka hrani porodicu kako zna i ume.... Steta koju je Jovicevic,brat od ujaka,ucinio nadoknadice se lako...ustedece ova drzava na invalidima...onim pravim....smanjice nasoj invalidnoj deci Tudju negu i pomoc,nekima i ukinuti...ako mogu sami da se obuku npr.... sve ce biti u redu...komisije ce nam ozdraviti decu...brat od ujaka namiren....sestri puno srce,novcanik joj je ionako krcat....jedino ne znam sta ce joj sve to....

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP