Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

POMEN I PARASTOS

Godišnjica od ubistva srpskih dečaka u Goraždevcu!

Autor: Tanjug | 13.08.2014 - 08:59:00h | Komentara: 0

U Goraždevcu kod Peći, na Kosovu i Metohiji, danas će u 13 sati u Crkvi rođenja Presvete Bogorodice biti održan parastos povodom 11 godina od ubistva dvojice srpskih dečaka iz ovog mesta.

Gorađdevac, mesto gde su ubijena deca

Goraždevac, mesto gde su ubijena deca | Foto: FoNet

 

Nakon parastosa, kako je najavljeno, biće održan i pomen na lokalnom groblju, a u ime Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije prisustvovaće zamenici direktora Kancelarije Dušan Kozarev i Željko Jović.
Kancelarija za Kosovo i Metohiju podsetila je u saopštenju da se danas obeležava jedanaest godina od kada su, i danas nepoznate osobe, pucale iz automatskog oružja na srpsku decu iz Goraždevca koja su se kupala na reci Bistirici.

Kancelarija podseća na činjenicu da još nisu pronađeni, niti kažnjeni napadači koji su tada usmrtili Panteliju Dakića (12) i Ivana Jovovića (19) i teško ranili još četvoro njihovih drugova Bogdana Bukumirica (14), Marka Bogićevića (12), Draganu Srbljak (13) i Đorda Ugrenovića (20).

Kancelarija za Kosovo i Metohiju ponovo je zatražila i pozvala da nadležni organi na Kosovu i posebno međunarodna zajednica, ulože sav svoj autoritet i konačno rasvetle ovaj i sve ostale zločine počinjene nad srpskim narodom u Pokrajini i da počinioci budu pronadjeni i kažnjeni.

U Goraždevcu će danas, kako je najavljeno, biti i predstavnici Srba koji su uključeni u rad kosovskih institucija ministri Slobodan Petrović i Dalibor Jevtić ali i gradonačelnik Gračanice Branimir Stojanović.

Ministar za povratak i zajednice u Vladi Kosova Dalibor Jevtić ocenio je povodom godišnjice ubistva srpskih dečaka da je svaki nerasvetljen zločin prepreka na putu pomirenja i izgradnje preko potrebnog poverenja.

Jevtić je u saopštenju naveo i da dok god ubice Ivana Jovovića i Pantelije Dakića šetaju slobodno njihov zločin traje, a da se jedino pravdom i istinom mogu zaustaviti zločini.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP