Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SUMIRANJE REZULTATA

Godišnjica rada beogradske vlasti: Ponosni smo na proteklih 12 meseci

Autor: Tanjug | 24.04.2015 - 09:15:00h | Komentara: 0

Godinu dana rada beogradske vlasti navršava se danas, kada će u Starom dvoru biti održana svečana sednica Gradskog veća kojom će predsedavati gradonačelnik Siniša Mali.

Gradonačelnik će sumirati rezultate rada gradske vlasti, a o njima će govoriti i gradski menadžer Goran Vesić, predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević, zamenik gradonačelnika Andreja Mladenović, pomoćnici gradonačelnika Irena Vujović i Borko Milosavljević, glavni urbanista Milutin Folić, gradski sekretari i članovi Veća.

pokrivalice

Skupština Grada | Foto: Zoran Raš 

 Svečanoj sednici Gradskog veća, koja će biti otvorena za javnost, prisustvovaće i direktori gradskih javnih i komunalnih preduzeća.

Mali je istakao da je ponosan na sve što je urađeno u proteklih 12 meseci, kao i da je godišnjica rada gradske vlasti prilika da se građanima predstavi sve što je postignuto i što je u planu.
- Nemamo šta da krijemo. Ponosni smo na rezultate i na sve što smo uradili za prethodnih 12 meseci - naveo je Mali i dodao da su postavljeni čvrsti osnovi za dalji razvoj grada.
Sumirajući rezultate rada gradske vlasti u prvih godinu dana, Mali je ranije rekao da su investicije ključ uspeha i najvažnija stvar za budućnost Beograda i njegov održiv razvoj.
On je naveo da je, između ostalog, zadovoljan rezutatima koji su postignuti na smanjenju deficita, ukidanju nepotrebnih troškova, odgovornijem ponašanju zaposlenih u Gradskoj upravi, rešavanju manjka mesta u vrtićima.
U isto vreme, nije u potpunosti zadovoljan napretkom u konsolidaciji poslovanja GSP "Beograd".
Ističući da je 2014. godina bila izuzetno teška, kako zbog problema koje je ostavila prethodna vlast, tako i zbog katastrofalnih poplava, Mali je naveo da se nadležni "nisu uplašili izazova", već su probleme rešavali jedan po jedan.
U tom kontekstu, rekao je da je 2013. u nasleđe ostavljen rekordan budžetski deficit od 20,25 odsto, koji je za godinu dana prepolovljen, a cilj je da ove godine bude smanjen na 6,5 odsto i da do kraja 2016. godine konsolidacija javnih finansija bude u potpunosti završena.
Mali je napomenuo i da se neće odustati od konsolidacija javnih finansija i kontrole troškova.
Konstitutivna sednica Skupštine grada Beograda održana je 23. aprila prošle godine, a Mali je dan kasnije izabran za gradonačelnika.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP