Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NI POSLE 13 GODINA NEMA EPILOGA

Godišnjica ubistva novinara Milana Pantića!

Autor: | 11.06.2014 - 08:56:00h | Komentara: 0

Danas se navršava 13 godina od ubistva novinara iz Jagodine Milana Pantića a njegove ubice još nisu pronađene.

Milan Pantić

Milan Pantić | Foto: RAS

Komemoracija će početi polaganjem cveća i palenjem sveća u 11.30 sati na Gradskom groblju u Jagodini gde je Pantić sahranjen a zatim i na spomen ploču na mestu ubistva na kojoj piše:
"Na ovom mestu je mučki usmrćen neumorni tragalac za istinom Milan Pantić. Novinara možete ubiti ali njegovo delo i istinu ne". U potpisu "Milanove kolege - novinari Srbije" kao i na bistu Pantića na Trgu koji nosi njegovo ime, nedaleko od zgrade gde je ubijen.
Komemoraciji će prisustovati čelnici Garda Jagodine, a najavljen je dolazak predsednika Komisije za istragu ubistva novinara Vedrana Matića, čelnih ljudi "Večernjih novosti" UNS i NUNS-a. Novinari će i ovog puta, ispred spomene biste, rad akademskog vajara Ljubiše Mančića, ponoviti zahtev nadležnim organima da se ubica i nalagodavci Pantića, što pre pronađu i zaslužno kazne.
U Narodnoj biblioteci u Jagodini biće uručena tradicionalna nagrada "za novinarsku hrabrost - Milan Pantić", a dobitnik je ove godine fotoreporter Tanjug-a Nemanja Jovanović i dopisnica "Večernjih novosti" iz Kruševca Sofija Babović.
Pantić je ubijen u jutro, oko osam sati, sa "nekoliko udaraca tupim predemtom u glavu", dok se u papaučama vraćao iz obližnje prodavnioce sa veknom hleba i litrom mleka u vrećici.
Najveći broj tekstova Pantić je objavio u rubrci "Crna hronika", pišući o kriminalu u Jagodini, Pomoravskom okrugu i ovom delu Srbije.

U potrazi za ubicom pripadnici Policijske uprave (PU) u Jagodini i Uprave kriminalističke policije MUP Srbije, "proverili su preko 2.000 lica i obavili više stotina razgovora u cilju provere svih dobijenih informacija i saznanja".
Odmah posle ubistva policija je napravila foto robot potencijalnog ubice i raspisala nagradu od tadašnjih 300.000 nemačkih marka, ali ubica nije pronađen.
Nadu da će se pronaći ubice daje, ocenjuju kolege Pantića, i nedavno podignuta optužnica Tužilaštva za organizovani kiminal, protiv četvorice bivših pripadnika Državne bezbednosti, osumnjičenih za ubistvo Ćuruvije.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP