Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SKANDAL ZA SKANDALOM POTRESA VRH SRPSKE POLICIJE

Golać iz policije
blizak sa Božovićem!

Autor: Ekipa Alo! | 16.06.2013 - 19:53:00h | Komentara: 9

Policijski službenik (ime poznato redakciji) koji je koristio službeni računar i fotoaparat za upoznavanje i ugovaranje sastanaka sa mladićima preko “fejsbuka”, ali i objavljivanje nagih fotografija, blizak je državnom sekretaru MUP-a Vladimiru Božoviću, saznaje “Alo!”. Koliko su bliski, ukazuje to da je “golać iz policije” na poziv ovog državnog sekretara prisustvovao i vanrednoj sednici nevladine organizacije “Centar za strateške projekte”, čiji je osnivač upravo Božović, a u koga, inače, njegova bivša sekretarica Marija J. (29) upire prstom zbog psihičkog zlostavljanja posle kog je i “krv povraćala”.

Vanredna sednica Centra za strateške projekte kojoj je, na poziv Božovića, prisustvovao i “golać iz policije”, održana je u martu ove godine. Na toj sednici Božović je objavio da zbog toga što je na funkciji državnog sekretara neće moći da bude na čelu Centra, pa je na to mesto imenovana izvesna Ivana Matović. Tada se, kako saznajemo, državni sekretar koga nekadašnja saradnica Marija J. optužuje za maltretiranje srdačno pozdravio sa golaćem i zahvalio mu što je došao.

Vladimir Božović

Vladimir Božović | Foto: Petar Marković

 Kako je “Alo!” već pisao, Prvo osnovno tužilaštvo formiralo je predmet o policijskom službeniku koji je koristio službeni kompjuter za upoznavanje i ugovaranje sastanaka sa mladićima preko „fejsa“ i u čijim prepiskama se između ostalog pojavljuje i dečko koji za sebe navodi da “još uvek ide u gimnaziju”. Tužilaštvu se naime nakon pisanja našeg lista o ovom skandalu obratio Nezavisni policijski sindikat Srbije (NPSS), koji je podneo krivičnu prijavu protiv policijskog službenika.

“Alo!” je pre dve nedelje ekskluzivno objavio detalje službene beleške koja je sačinjena i, po svemu sudeći, zataškavana nakon što je pomenuti službenik premešten na drugo radno mesto, a kolege u kompjuteru koji je koristio otkrile šokantni sadržaj. Dotični je otvorio lažni “fejsbuk” profil na kojem je postavljao fotografije intimnih delova svog tela, a potom tokom radnog vremena upoznavao i ugovarao sastanke uglavnom sa mladićima između 20 i 25 godina i pri tom opušteno u prepiskama naveo da „radi na Novom Beogradu, u Palati ‘Srbija’, to jest nekadašnjoj Palati Federacije.

Blizak sa Božovićem

Blizak sa Božovićem

 Kad je reč o Božoviću, ni njega skandal nije zaobišao. U njega bivša sekretarica iz MUP-a Marija J. upire prstom za psihičko maltretiranje. Kako je ispričala za “Alo!”, zbog tog psihičkog zlostavljanja ona je morala da ode na bolovanje jer je zbog stresa imala velikih ginekoloških problema, ali i ozbiljnih problema sa varenjem, do te mere da je povraćala krv. Konkretno, pre nešto više od dva meseca, Božović je tražio od nje da uradi nešto iz oblasti međunarodne saradnje, što inače nije u opisu njenog radnog mesta. Kada mu je odgovorila da ona to ne zna, počeo je da viče i izbacio je iz kabineta rečima “marš napolje”.

U kadru i policijski fotoaparat

U kadru i policijski fotoaparat

 - Dve godine sam radila kao sekretarica državnog sekretara Dragana Markovića Markonija. Kada je on otišao, na to mesto je postavljen Vladimir Božović, a ja sam ostala i dalje u tom kabinetu... Presije i problemi su počeli čim je došao, a sve je kulminiralo u martu... Kako, nažalost, ja nisam usamljen slučaj, rešila sam da kažem šta se zaista desilo... Samo se nadam da se ovako nešto više neće ponoviti ni meni ni mojim koleginicama - ispričala je, između ostalog, Marija J. za jučerašnji “Alo!”.
Inače, ona se posle skoro dva meseca vratila sa bolovanja i raspoređena je u drugi kabinet.
Božović, međutim, poriče da je ikada imao incidente sa sekretaricama i drugim saradnicima, ističući da nikada i nikoga nije maltretirao ili zlostavljao.
- Ne znam o čemu se radi, jer ja nikada nisam imao bilo kakve probleme sa sekretaricama. Od kada sam na ovom mestu, nijedna nije otišla iz mog kabineta. Došla je jedna, ali ni na čije mesto. Nijedan zaposleni u MUP-u nije trpeo posledice zbog mog ponašanja. Ako vi sumnjate da se nešto tako dogodilo, neka ta osoba koja to tvrdi podnese prijavu, neka to MUP istraži i da se sve utvrdi - izjavio je Božović za naš list.

OPREZ!
Božovićeva drugarica lažno se predstavlja kao radnik MUP!

Ivana Matović: Voli lažno da se predstavlja

Ivana Matović: Voli lažno da se predstavlja

 Ivana Matović preksinoć se lažno predstavila uredniku u “Alo!” Ivanu Čorbiću navodeći da radi u kabinetu i da je interesuje da li će biti objavljena izjava Vladimira Božovića, s obzirom na to da očekuju da će ih zvati drugi novinari povodom napisa o zlostavljanju sekretarice. Uredniku je bilo sumnjivo što baš njega zovu iz kabineta za tu informaciju, pa je preko kolega koji prate rad MUP-a zatražio da se proveri da li izvesna Ivana Matović radi u policiji. Međutim, nakon provere, utvrđeno je da Matovićeva ne radi u MUP-u, već da je “privatni savetnik za medije” Vladimira Božovića. Policija je obaveštena da se Ivana Matović lažno predstavlja kao službenik MUP-a, a redakcija “Alo!” veruje da će policija reagovati i podneti prijavu protiv privatne Božovićeve savetnice. 

Podsećamo da je po Krivičnom zakoniku Republike Srbije za krivično delo lažnog predstavljanja kao službeno lice zaprećena novčana kazna ili kazna zatvorom do tri godine. 
Poslednji komentari
  • mima Vreme: 16.06.2013 21:36h

    Zasto se u MUP-u vec nesto ne preduzme protiv gosp. Bozovica, treba pod hitno da se ispita sve u vezi sa njim kako se ne bi vise brukali. Nije vazno ciji je on kadar, niko nema pravo da ga stiti. SRAMOTA!

  • Mirko Vreme: 17.06.2013 00:05h

    Zašto se od javnosti krije ime GOLAĆA iz policije kad je danas negativac popularno biti.A ovaj dvojnik Boožović na ovim prostorima poznat je još iz doba propale stranke pa je i tad bio u policiji i u njegovom vajnom kabinetu imao buljik žena neradnika.Sada opet golub iz vladajuće partije rovari po ovako jadnoj policiskoj postavi.Dokle će sindukat policije da prosipa iz proznog u šuplje,setimo se samo šta je sve rečeno za Veljovića nepoželjno pa ode niz vodu.Prevrtača odmah odstraniti sa mesta gde se nalazi, nego sada je fino podobno za državnu službu imat obraz što se sedi na njega.

  • JOKA Vreme: 17.06.2013 04:21h

    POLITICKA PREPUCAVANJA..BLIZE SE IZBORI .. JEFTINA VEST

  • Boki Vreme: 17.06.2013 06:44h

    Da,da,bliski su oni...zaista bliski...

  • dudule Vreme: 17.06.2013 07:41h

    Auuuu, kršni đetić otpozadičar? Auuuu bruke. Ko beše njega postavi na ovo mesto? Ivica uzvraća udarac.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP