Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SMENJENI MINISTAR POLJOPRIVREDE DOBIO NOVO ZADUŽENJE U NIS-U

Goran Knežević sad savetuje Kravčenka!

Autor: Ivana Kljajić | 20.11.2013 - 07:02:00h | Komentara: 1

Bivši ministar poljoprivrede Goran Knežević našao je novo zaposlenje i to - u menadžmentu Naftne industrije Srbije. Knežević sada savetuje generalnog direktora Kirila Kravčenka, saznaje „Alo!“. Mada nije preživeo rekonstrukciju Vlade, član Predsedništva Srpske napredne stranke vrlo brzo je dobio više nego odličnu „utešnu nagradu“.

Zvanično sam tamo  od 1. oktobra i zadužen  sam za koordinaciju  NIS-a i Vlade, kaže  Knežević za „Alo!“

Zvanično sam tamo od 1. oktobra i zadužen sam za koordinaciju NIS-a i Vlade, kaže Knežević za „Alo!“ | Foto: Rajko Ristić

Uz potvrdu da je zaista prešao u rusko-srpski gigant, Knežević nam je juče otkrio da je zadužen za odnose NIS-a sa Vladom Srbije.


- Jeste, tačno je da radim kao savetnik generalnog direktora NIS-a Kirila Kravčenka. Zvanično sam tamo od 1. oktobra i zadužen sam za koordinaciju NIS-a i Vlade. Najviše komuniciram s Ministarstvom energetike i kabinetom prvog potpredsednika Vlade, ali i drugim resorima koji se tiču poslova sa naftom i gasom. Evo, upravo ste me zatekli na novim zadacima i sastancima u Nemanjinoj - izjavio je Knežević za naš list.

Ovim novim angažmanom u energetskom sektoru, i to kroz savetovanje ruskog menadžera, Knežević je dopunio ionako raznovrsnu političko-radnu biografiju, a u njoj su profesionalno bavljenje košarkom, vođenje Košarkaškog saveza SCG, 13-mesečni pritvor, prelazak iz Demokratske stranke u SNS i vođenje resora poljoprivrede samo najzanimljiviji detalji. I poslednji period njegove karijere bio je prilično dinamičan, u kojem je afera „aflatoksin“ svakako bila najdramatičnija.

NIS-ova benzinska pumpa

NIS-ova benzinska pumpa | Foto: Oliver Bunić


Knežević je na poslednjim lokalnim izborima za naprednjake osvojio vlast u Zrenjaninu i praktično se vratio na mesto gradonačelnika. Međutim, to mesto je odmah i napustio zbog ponude da bude ministar poljoprivrede u prvoj vladi koju su formirali naprednjaci. Ipak, letnja seča tokom rekonstrukcije nije ga zaobišla, pa je on, kako je to objašnjeno u stranci, sam ponudio ostavku, koju je šef SNS-a Aleksandar Vučić prihvatio, ali je i nahvalio Kneževića.

Bio kandidat za direktora

Dobre veze Gorana Kneževića s naftnom industrijom izgleda da sežu daleko u prošlost, pošto je 2007, dok je još bio u DS-u i dok ruski kapital nije ušao u to preduzeće, u medijima pominjan čak kao mogući direktor NIS-a! Tada je njegova tadašnja stranka u postizbornoj podeli javnih preduzeća dobila upravo tu kompaniju i Knežević je važio za najozbiljnijeg kandidata za čelnu poziciju. Ipak, nešto kasnije, direktorski posao dobio je Miloš Saramandić.

Poslednji komentari
  • Baca Vreme: 20.11.2013 08:48h

    Kakvu je on vlast osvojio u Zrenjaninu kad je samo 38% ljudi izaslo na glasanje a zaboravilo se da su naprednjaci na silu usli u skupstinu grada pa kako je Zrenjanin propao od kad se on vrti po skupstini grada nedaj boze vljda nece propasti i ruski gigant koga je on savetovao ili se obogatio znamo kako ili je propao kao Zrenjanin

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP