Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

OKONČAN JEDINSTVEN SPOR

Gornji Milanovac: Dom zdravlja daje bolnici sedam miliona!

Autor: Beta | 15.06.2015 - 12:19:00h | Komentara: 0

Jedinstven sudski spor u zdravstvu okončan je ovih dana pravosnažnom presudom prema kojoj Dom zdravlja u Gornjem Milanovcu mora da plati ovdašnjoj Bolnici sedam miliona dinara za zdravstvene usluge.

Centar Gornjeg MilanovcaGornji Milanovac | Foto: Vladimir Nikitović

Kako je izjavio direktor Bolnice Miro Lazarević, reč je o dugu koji je nastao od 2012. godine i svi pokušaji da ih Dom zdravlja isplati nisu urodili plodom, zbog čega je usledila tužba.

 - Dom zdravlja je sav novac od zajedničkih poslova, poput sistematskih pregleda i izdavanja lekarskih uverenja prisvajao za sebe i svi dogovori su ostajali bez ikakvih rezultata - kaže Lazarević.

On ističe da su održani i sastanci sa predstavnicima opštine, koja je osnivač Doma zdravlja, ali ni to nije pomoglo i "nije naša obaveza da brinemo o njihovim finansijama".

Direktorka Doma zdravlja Dragica Topalović za agenciju Beta je izjavila da je Bolnica prilikom fakturisanja usluga nekoliko puta uvećavala cene, što je krajnje nekorektno, a da tu ima posla i za druge organe.

 - Pomenuti direktor je za mene nepoznat jer se lažno predstavlja, pošto mu je mandat odavno istekao kao i v. d. zvanje i ne znam za koga i u čije ime piše tužbe -  rekla je Topalovićeva.

Predsednik opštine Milisav Mirković je izjavio da se potraživanja moraju platiti i da će ponovo pozvati predstavnike ovih ustanova na dogovor i reprogram duga iza koga će stati lokalna samouprava.

 - Lekarski pregledi treba da se organizuju zajednički i razdvoje uplatnice kako bi se procentualno znalo koliko su koji lekari angažovani i koliko je čiji prihod - istakao je Mirković.
 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP