Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

BLESAVO

Gospođa Keihanaikukauakahihuliheekahaunaele pobesnela zato što su joj skratili prezime na vozačkoj dozvoli!

Autor: Ekipa Alo! | 14.09.2013 - 10:53:00h | Komentara: 0

Ova gospođa sa Havaja se žestoko naljutila na tamošnje vlasti kada su joj saopštili da mora da skrati svoje prezime od 36 slova zato što celo ne može da stane na vozačku dozvolu. Dženis Lokelani Keihanaikukauakahihuliheekahaunaele tvrdi da je država na ovaj način pokazala nepoštovanje prema havajskom nasleđu kada su joj izdali vozačku dozvolu sa samo 35 slova njenog prezimena.

Dženis sa Havaja

A koliko je njeno prezime dugačko govori i činjenica da na njenoj vozačkoj dozovoli uopšte nema njenog pravog i srednjeg imena.

Gospođa Keihanaikukauakahihuliheekahaunaele, koja mora da nosi dve vozačke dozvole poslednjih 20 godina, tvrdi da je jedno izostavljeno  slovo iz njenog prezimena nepoštovanje ljudi na Havajima.

- Država nikada nije mogla da mi priušti puno ime i prezime na vozačkoj dozvoli - rekla je Dženis za jednu televizijsku stanicu u Honolulu.

Ona još tvrdi da je njen novi dokument do sada napravio gomilu problema uključujući i to što zbog njega ne može da putuje i uvek je meta ispitivanja policajaca.

- Policajac me uvek pogleda i pite "Pa gde je ovde vaše ime?" i ja uvek odgovorim "Ne krivite mene. Vi izdajete te dozvole" - tvrdi Dženis.

Gospođa Keihanaikukauakahihuliheekahaunaele je potvrdila da su joj u policiji rekli da uzme ponovo svoje devojačko prezime ili da skrati svoje prezime. Ipak ona želi da zadrži svoje prezime kao podsećanje na svog preminulog supruga.

Nakon što je televizijska stanice emitovala prilog o njenom slučaju i time napravila pritisak na državu, saopšteno je da će se uskoro na vozačkim dozvolama biti mesta za 40 slova.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP