Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NEVEROVATNO

Gotovina: Srbi,
vratite se u Hrvatsku!

Autor: Beta | 19.11.2012 - 08:41:00h | Komentara: 7

Hrvatski general Ante Gotovina, koji je u petak oslobodjen u Haškom tribunalu, pozvao je Srbe koji su izbegli tokom i posle akcije Oluja 1995. da se vrate u Hrvatsku i istakao da je to njihova domovina koliko i njegova.

- Poručujem im da se vrate u Hrvatsku. Oni su gradjani Hrvatske, to je
njihova domovina kao što je i moja - rekao je Gotovina u intervjuu za
današnji beogradski dnevnik Kurir. On je kazao da oni treba da budu u svojoj kući, ako to žele.
- Pa, nije ovo moje više nego što je njihovo. One koji se žele vratiti, koji imaju kuće ovde, ne treba ja da pozivam. Oni treba da dodju - rekao je Gotovina.

Dobrodošlica kao za heroja: Gotovina na zagrebačkom aerodromu

''Nije ovo moje više nego što je njihovo'', Ante Gotovina | Foto: Beta

Na pitanje da li će se boriti da u Hrvatskoj budu procesuirani krivci zbog toga što su tokom i posle akcije Oluja ljudi i ginuli, on je rekao da je to prošlost i da se treba okrenuti budućnosti, kao i da postoje institucije koje se time bave.

- Gledajte, bio je rat. To je stvar prošlosti, okrenimo se budućnosti, a ono što je prošlost, pripada prošlosti, i postoje institucije koje se time bave - naveo je Gotovina. Apelaciono veće Haškog tribunala u petak, 16. novembra, oslobodilo je hrvatske generale Anta Gotovinu i Mladena Markača krivice za
progon srpskog stanovništva iz Kninske krajine 1995, poništivši prvostepenu presudu kojom je Gotovina bio osuĐen na 24 godine zatvora, a Markač na 18 godina zatvora.
Poslednji komentari
  • snežana Vreme: 19.11.2012 09:59h

    Jasno je meni zašto poziva Srbe u Hrvatsku da se vrate! Pa to su svi shvatili i razumeli. Gospodine Gotovina , vaši potezi i vaših državljana koji su podržali i podržavaju ovu sramnu odluku Haškog suda su za svaku osudu. Ako niste dostojni nikakvog komentara zbog nedela koje ste počinili, onda bar vodite računa šta ćete i kako ćete reči. Svaka vaša odluka je jalova jer ste vi i kao i vaši sunarodnici po pitanju ratnog stradanja Srba itekako odgovorni. Od toga ne možete pobeći, pa neka vas svi sudovi oslobode i daju vam titulu nevinosti. U ratu gospodine Gotovina nema nevinih to bi vi kao vojnik trebalo da znate. Stradanje srpskog naroda, plač dece, miris krvi, smrti pratiće vas celog života, pa vi tvrdite da ste nevini kao i sudije u Hagu. Poštujući principe za komentar lista ''Alo'' nadam se da u komentaru nisam bila ostrašćenja već samo objektivna. Neka vam sude vaša dela protiv Srba ...

  • VladimirR. Vreme: 19.11.2012 10:14h

    A da Gotovina i ekipa dođu malo u Srbiju i pomognu izbeglim licima da formiraju kolonu povratka u zavičaj? Neka bude kao da ništa nije bilo. Kako došli tako i otišli.

  • zadranin Vreme: 19.11.2012 10:25h

    NEVJEROJATNO što vi rekoste, ali NORMALNO za nas... u Zadru je već godinama toliko naših sugrađana koji su živjeli u tzv. Krajini... i u čemu je PROBLEM ? Možda konačno treka kazati: NITI su HRVATI USTAŠE ! NITI su SRBI ČETNICI... Onda nadam se nebi trebalo više biti PROBLEMA koji sad "tresu" BEOGRAD...??? Pozz iz Zadra

  • savatije Vreme: 19.11.2012 11:52h

    Ovaj poziv Gotovine Srbima da se vrate u Hrvatsku lici na ono "Dodji u moj zagrljaj" rece macka misu.

  • denis Vreme: 19.11.2012 12:35h

    Vratite se Srbi tamo gde vam ni grobovi nisu ostali. I oni su sruseni i popaljeni.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP